Alvaro Morata je bil neustavljiv za obrambo črno-modrih. Foto: EPA
Alvaro Morata je bil neustavljiv za obrambo črno-modrih. Foto: EPA
Alvaro Morata in Samir Handanović
Samir Handanović ni imel možnosti pri odlično izvedeni enajstmetrovki Morate. Foto: EPA
Paulo Dybala
Paulo Dybala je zadel le sedem minut po vstopu v igro. Foto: EPA

Stara dama je po zelo slabem štartu v Serie A ujela pravi ritem. Od presenetljivega poraza proti Sassuolu 28. oktobra niza zmage, v prvenstvu je že na drugem mestu, le še dve točki za vodilnim Napolijem, v italijanskem pokalu pa se zdi, da bo povratna tekma polfinala 3. marca na San Siru le še formalnost.

Morata zanesljivo ukanil Handanovića
Gostitelji so začeli odločno, prvo veliko priložnost je imel Juan Cadrado v 21. minuti, ki pa je meril za las mimo vrat z roba kazenskega prostora. V 34. minuti je Jeison Murillo podrl Cuadrada v kazenskem prostoru, Morata pa je z bele točke poslal žogo pod prečko za vodstvo Juventusa. Samir Handanović v vratih Interja je bil nemočen.

Murillo prejel drugi rumeni karton
V 63. minuti je Felipe Melo zelo slabo podal žogo pred svojimi vrati, spretni Morata je iz težkega položaja z volejem povišal na 2:0. Prava mojstrovina španskega napadalca. Sedem minut zatem je sijajni Cuadrado znova švignil mimo Murilla, ki ga je podrl in si prislužil drugi rumeni karton.

Rezervist Dybala postavil piko na i
Trener gostiteljev Massimiliano Allegri je v 77. minuti namesto Maria Mandžukića v igro poslal Paula Dybalo. 22-letni Argentinec je postavil končni izid v 84. minuti z močnim strelom z 18 metrov. Kwadwo Asamoah mu je lepo podal žogo, Dybala pa jo je poslal med nogama Handanovića v mrežo za veliko slavje na Juventus Areni.

Italijanski pokal, polfinale, prvi tekmi:
ALESSANDRIA - MILAN 0:1 (0:1)
Balotelli 43./11-m

Povratna tekma bo 1. marca.



JUVENTUS - INTER 3:0 (1:0)
Morata 36./11-m, 63., Dybala 83.
RK: Murillo 70./Inter

Juventus: Buffon, Chiellini, Bonucci, Caceres, Evra (83./Alex Sandro), Asamoah, Marchisio, Pogba, Cuadrado (90./Padoin), Morata, Mandžukić (77./Dybala).

Inter: Handanović, Nagatomo, Murillo, Miranda, D'Ambrosio, Kondogbia, Medel, Melo (64./Brozović), Ljajić (80./Juan Jesus), Biabiany (77./Icardi), Jovetić.

Sodnik: Paolo Tagliavento

Povratna tekma bo 3. marca. Finale bo 21. maja v Rimu.