Guus Hiddink še vedno razmišlja o zamujenih priložnostih na prvi tekmi. Foto: EPA
Guus Hiddink še vedno razmišlja o zamujenih priložnostih na prvi tekmi. Foto: EPA
Rusi prispeli v Maribor
Slovenci že trenirali v Ljudskem vrtu

Selektor Matjaž Kek je bil dobre volje, ni pa želel razkriti taktičnih zamisli oz. sprememb v ekipi pred sredino povratno tekmo v kvalifikacijah za SP leta 2010. "Upam, da bo selektor Hiddink presenečen s tem, kako bo izgledal Ljudski vrt," je dejal 48-letni strateg, ki v svojem rodnem mestu načrtuje podvig trenerske kariere. Minimalen poraz z 1:2 v Moskvi je velik razlog za optimizem.


"Rusom smo preveč pustili igrati in nato je bilo težko ustvariti svojo igro. Ob koncu tekme smo s tekom in borbenostjo dokazali, da smo fizično bolje pripravljeni od njih. Če gremo v tekmo agresivno, jih lahko stisnemo in tudi premagamo. Aršavin je dober igralec, a treba je stopiti blizu in potem nihče ni več tako dober," je povedal Bojan Jokič.

Tekmo si bo ogledal tudi ruski predsednik Dmitrij Medvedjev.

Hiddink ni bil zadovoljen z razpletom v Moskvi
Rusi bodo v Mariboru trenirali v torek ob 18.00, ko bodo slovenski reprezentanti hranili moči na Ptuju in v Kidričevem. Pred kamere je po prihodu na mariborsko letališče stopil le Hiddink: "Ko dobiš gol, si vedno razočaran. Tekmo bi lahko že prej odločili v svojo korist, če bi zadeli za 3:0. To nam ni uspelo in Slovenija se je vrnila v igro. Bili smo razočarani, a prepričani smo, da lahko odigramo dobro tekmo tudi v Mariboru."

Rusi prispeli v Maribor
Slovenci že trenirali v Ljudskem vrtu