Patrik Mijić je trikrat zatresel mrežo Mure. Foto: www.alesfevzer.com
Patrik Mijić je trikrat zatresel mrežo Mure. Foto: www.alesfevzer.com

V primerjavi s prvim polfinalom v Gorici sta v četrtek na Fazaneriji Mura in Rogaška odigrali všečno tekmo, polno tempa in priložnosti na obeh straneh. Tako kot v prvem polfinalu so tudi v drugem o finalistu odločali streli z bele pike, potem ko sta se redni del in podaljšek končala z izidom 2:2. Junak Rogaške je bil Patrik Mijić, ki je dosegel oba gola za goste in izkoristil tudi enajstmetrovko.

"Tekma je bila res dobra. Gledalci so lahko uživali v 120 minutah izjemnega nogometa. V določenih trenutkih smo bili boljši mi, v določenih Mura. Mislim, da je bilo najbolj pošteno, da se je tekma odločila po enajstmetrovkah, saj sta bili na igrišču obe ekipi enakovredni," je povedal Mijić.

Ivan Šarić po grenkem pokalnem porazu Mure na robu solz

Skupnih 19 udarcev v okvir gola nazorno priča o napadalnem pristopu obeh ekip, pri katerih sta glavno vlogo igrala oba osrednja napadalca. Amadej Maroša je v 20. minuti povedel Muro v vodstvo, tudi sicer pa je imel Pomurec največ udarcev na tekmi. Na drugi strani je visoko linijo Rogaške s številnimi osvojenimi in odloženimi žogami držal Mijić. Hrvat je v 44. in 53. minuti dosegel tudi oba gostujoča zadetka, sploh zadnji je bil ob natančnem udarcu z roba kazenskega prostora zelo lep.

Sorodna novica Rogaška po šestih serijah drame z bele točke izločila Muro

"To je pokal. 90 minut, 120 minut, enajstmetrovke. V tem tekmovanju ni pomembno, na kakšen način greš naprej. Prek vsega tega števila strelov na treningih ugotoviš, kdo so najboljši izvajalci enajstmetrovk, ampak vseeno je tu pritisk, ki naredi svoje. Moram pa reči, da smo imeli mi pri izvajanju enajstmetrovk vseeno manj psiholoških težav. Vseeno smo mi gostovali, oni so bili pred domačim občinstvom in so bili bolj obremenjeni," je povedal trener Rogaške Oskar Drobne.

Zadnjo enajstmetrovko večera je v šesti seriji zapravil Robert Čakš, ki je bil v 66. minuti strelec izenačujočega zadetka.

"Prideš v polfinale in tam ni Olimpije, Maribora, Celja, Kopra ... Legitimno je razmišljanje, da imaš pot v Evropo odprto prek pokala. Pošteno povedano, pokal je bila priložnost. V tem času, odkar sem v Muri, se neprestano pojavljajo neke težave. Vedno nekaj krpamo. Sam imam rad matematiko in ta pravi, da potrebujemo še točko za teoretičen obstanek. V ponedeljek nas čaka že težka tekma," razočaranja ni mogel skrivati trener Mure Anton Žlogar.

Izjavi Drobneta in Žlogarja po polfinalni tekmi pokala