Po zmagoslavju v Kijevu je Zinedine Zidane zapustil Real. Foto: Reuters
Po zmagoslavju v Kijevu je Zinedine Zidane zapustil Real. Foto: Reuters
Predsednik Reala Florentino Perez je bil na novinarski konferenci vidno pretresen. Foto: Reuters
Zinedine Zidane v prihodnji sezoni ne namerava trenirati nobenega kluba. Foto: Reuters
Zidane: Nimam jasnega občutka, da bomo še naprej zmagovali

"Odločil sem se, da ne bom nadaljeval trenerskega dela pri Realu. Vem, da to sporočam v čudnem trenutku, ampak mislim, da je tako najbolje za vse, za igralce, za klub in zame. Ekipa po treh letih potrebuje spremembo, če želi še naprej zmagovati. Potrebuje nov glas, novo metodo dela," je povedal Zidane le pet dni po osvojitvi tretjega naslova v Ligi prvakov v Kijevu.
"Tako sem se odločil, ker ljubim ta klub, hvaležen sem Florentinu Perezu za priložnost, ki mi jo je dal. Real mi je dal vse. Vedno bom blizu temu klubu, svojemu klubu," je bil čustven Zidane.
Zidane: Mnogi ne bodo razumeli te poteze, a vem, da je trenutek pravi
"Seveda se lahko vrnem. Mnogi ne bodo razumeli te poteze, ampak sam vem, da je napočil pravi čas. Čas je za spremembe, veliki igralci potrebujejo spremembe. Če bi ostal, bi bilo težko zmagovati naprej," je povedal Zidane.
Premislil si je za podpis nove pogodbe
"Trenerski posel je zelo utrujajoč, še posebej v takem klubu, kot je Real Madrid. Ko začutiš, da nimaš ničesar več za dati, odideš," je še dejal Zidane, ki se je predtem pogovoril s kapetanom Sergiem Ramosom in novico sporočil tudi drugim igralcem. Zidane je povedal, da v prihodnji sezoni ne namerava trenirati nobenega kluba. Dejal je, da je bil blizu podpisa novi pogodbi, a si je premislil. Na vprašanje, ali bi ostal, če bi v soboto izgubil finale, je dejal: "Ne vem. Morda." Pogodbo z Realom je sicer imel do leta 2020.
Šokiran tudi predsednik Perez
Novico je sporočil na novinarski konferenci, na kateri je tudi predsednik Reala Florentino Perez. "Gre za nepričakovano odločitev," je povedal Perez in dodal: "Ne dvomim, da se bo Zidane vrnil. Zasluži si počitek." Perez je povedal, da nima niti najmanjše ideje, kdo bo Zidanov naslednik.
Zidane je po šokantni novici ob glasnem ploskanju zbranih novinarjev zapustil konferenčno sobo. 45-letni Zidane je na klop Real Madrida prišel januarja leta 2016. Pod njegovim vodstvom so Madridčani osvojili špansko prvenstvo in tri zaporedne Lige prvakov, kar pred njim ni uspelo še nikomur.

Najuspešnejša je bila njegova lanska sezona, ko je osvojil Ligo prvakov, špansko prvenstvo, svetovno klubsko prvenstvo, Uefin superpokal in španski superpokal.

Zidane: Nimam jasnega občutka, da bomo še naprej zmagovali