Sandi Arčon (desno) je zapravil najlepšo priložnost Gorice v prvem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com
Sandi Arčon (desno) je zapravil najlepšo priložnost Gorice v prvem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com
Vrhunec v Krškem Volaričev evrogol
Remi Gorice in Maribora na prvi tekmi četrtfinala
Gol Kotnika s prostega strela za 1:1
Zadetek Zahovića za vodstvo Maribora


V Novi Gorici je v 44. minuti Maribor, ki je nastopil brez poškodovanega Aleksa Pihlerja in s precej spremenjeno začetno postavo v primerjavi s sobotnim derbijem proti Olimpiji, v vodstvo popeljal Luka Zahović. Z leve strani je iz avta podal Mitja Viler, pred golavt črto je pred vrata žogo zavrnil Dino Hotić, spretni Zahović pa se je odlično znašel in ob Tinetu Kavčiču prefinjeno diagonalno streljal v malo mrežico.
Kmalu zatem je imel Zahović še eno lepo priložnost, ko se je dokopal do žoge po napaki Kavčiča. Stekel je naprej in streljal, vendar se je z lepo obrambo izkazal njegov kolega iz mlade reprezentance Grega Sorčan.
Najprej prečka, potem zadetek
Na začetku drugega polčasa so gostitelji zaigrali napadalneje, plod tega pa je bil izenačujoči zadetek Andreja Kotnika v 58. minuti, ko je sijajno zatresel mrežo s prostega strela z nekaj manj kot 20 metrov čez živi zid. Kotnik je nekaj minut prej ob pomoči Vilerja, s katerim sta skupaj skočila pred vrati, stresel tudi prečko. Do konca tekme so bili varovanci Mirana Srebrniča še naprej nevarnejši in sprožili številne strele v okvir vrat, a je bil vselej na pravem mestu razpoloženi vratar Matko Obradović. Maribor si na drugi strani ni več pripravil resne priložnosti.
Če je bilo v prvem polčasu razmerje v strelih v okvir vrat 2:2, je bilo na koncu 14:6 v korist Gorice. Nekoliko več so bili pri žogi vijoličasti (48:52 odstotkov).

Novogoričani so sicer bolje odprli že prvi polčas. V 6. minuti se je Obradović vrgel pod noge prodirajočemu Miranu Burgiću, odbito žogo pa je Sandi Arčon z leve strani poslal čez vrata, ko bi lahko izvlekel precej več. V nadaljevanju je Obradović ubranil še poskus Burgića z glavo.

Povratna tekma v Ljudskem vrtu bo prihodnjo sredo, vmes pa se bosta ekipi v soboto pomerili še v državnem prvenstvu. Gorica in Maribor sta v tej sezoni že odigrala srečanje v Novi Gorici, avgusta so v Prvi ligi TS z 2:1 slavili Primorci.
Volarič Krčane načel z evrogolom
Junak zmage Domžal na stadionu Matije Gubca je bil z dvema zadetkoma Luka Volarič. V 15. minuti je mrežo Krčanov načel z evrogolom iz voleja s 25 metrov v levi zgornji kot, četrt ure pozneje pa je končni izid postavil po nizkem predložku Jureta Balkovca s strelom pod prečko s 14 metrov.

Pokal Slovenije, četrtfinale, prve tekme:
GORICA - MARIBOR 1:1 (0:1)
700; Kotnik 58.; Zahović 44.

Gorica:
Sorčan, Celcer , Kavčič, Boben, Gregorič, Kolenc ( 82./Humar), Grudina , Kapić, Arčon ( 68./Žigon), Kotnik, Burgić ( 87./Osuji).

Maribor: Obradović, Viler, Defendi, Šme, Palčič, Mertelj, Vrhovec ( 78./Kabha), Mezga , Bohar ( 31./Sallalich ), Hotić ( 72./Tavares), Zahović.

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)
Povratna tekma bo v sredo, 26. oktobra, ob 17.15.


KRŠKO - DOMŽALE 0:2 (0:2)
450; Volarič 15., 31.

Krško:
Zalokar, Dušak, Vuklišević , Šturm ( 46./Pavić), Krajcer, Bučar , Moravac ( 46./Špiler), Baskera, Kramarič, Sadiković, Dangubić.

Domžale: Milić, Balkovec, Blažič, Dobrovoljc, Širok , Husmani, Majer, Volarič ( 64./Batrović), Vetrih ( 74./Žinko), Alvir ( 38./Mance), Bratanović.

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)

Povratna tekma bo v torek, 25. oktobra, ob 17.15.



Odigrano v torek:

OLIMPIJA - ALUMINIJ 2:1 (1:1)
1.500; Wobay 28., Velikonja 54./11-m; Škoflek 10.

RUDAR VELENJE - KRKA 0:2 (0:0)
200; Vukadin 56., Kambič 89.

Povratni tekmi bosta v sredo, 26. oktobra, ob 14.00.

Vrhunec v Krškem Volaričev evrogol
Remi Gorice in Maribora na prvi tekmi četrtfinala
Gol Kotnika s prostega strela za 1:1
Zadetek Zahovića za vodstvo Maribora