Žan Majer je bil junak na stadionu ob Kamniški Bistrici. Foto: BoBo
Žan Majer je bil junak na stadionu ob Kamniški Bistrici. Foto: BoBo
Marko Alvir
Marko Alvir je dosegel edini zadetek v prvem polčasu. Foto: BoBo
Domžale so si izborile obračun z West Hamom

Prva tekma v Belorusiji prejšnji teden se je končala z remijem (1:1). Pred 2.000 gledalci na stadionu ob Kamniški Bistrici so bili Domžalčani boljši in zasluženo so se prebili v 3. predkrog.
Prva tekma proti West Hamu bo prihodnji četrtek v Stožicah, povratna pa teden dni pozneje v Londonu, na olimpijskem stadionu, kjer bo srečanje spremljalo okoli 60.000 gledalcev.
Alvir kronal premoč Domžal

Domžalčani so bili v prvem polčasu večino časa boljši. Prvo lepo priložnost so si pripravili v 15. minuti, ko je Antonio Mance z desetih metrov zadel vratnico. Osem minut zatem je Matic Črnic prodrl proti vratom gostov in streljal, izkazal pa se je vratar Vladimir Bušma.

V 35. minuti so gostitelji kronali premoč. Po podaji Benjamina Morela z leve strani kazenskega prostora je z glavo mrežo zatresel Marko Alvir.
Rezervist Laptev izenačil
Belorusi v prvem polčasu niti enkrat niso streljali v okvir vrat. Na začetku drugega dela je vstopil Denis Laptev, ki je po uri igre streljal z roba kazenskega prostora. Žoga se je od Morela odbila in spremenila smer. Vratar Axel Maraval je bil prekratek, žoga ga je preletela in gostje so se veselili izenačenja.
Majer zadel po sijajni akciji
V 69. minuti je po podaji Jureta Balkovca iz kota Žan Majer z izjemnim strelom poslal žogo pod prečko, Morel mu je lepo prepustil žogo v kazenskem prostoru. Zares lepa akcija Domžalčanov! V 78. minuti je Balkovec poskusil še s prostega strela z desne strani, a meril malo čez zgornji levi kot gostujočih vrat. V zaključku srečanja so Belorusi pritisnili, a jim ni uspelo izenačiti.

Evropska liga, 2. predkrog, povratna tekma:
DOMŽALE - Šahcjor Saligorsk 2:1 (1:0) 1:1
2.000; Alvir 35., Majer 69.; Laptev 61.

Domžale: Maraval, Brachi, Horić, Dobrovoljc , Balkovec, Majer ( 89./Žužek), Horvat, Alvir, Morel, Črnic ( 64./Repas), Mance ( 84./Juninho).

Šahcjor Saligorsk: Bušma, Burko, Kuzmenok, Ribak ( 72./Osipenko), Ignjatijević, Jelezarenko ( 77./Rudika), Starhorodskij , Burko, Šibun ( 46./Laptev), Kovalev, Januš.

Sodnik: Alain Bieri (Švica)

Izid prve tekme je v krepkem tisku.

Domžale so si izborile obračun z West Hamom