Real se je veselil novega napredovanja v polfinale. Foto: Reuters
Real se je veselil novega napredovanja v polfinale. Foto: Reuters

Beli balet je velik del posla opravil že prejšnji teden, ko je pred svojimi gledalci slavil z 2:0. Chelsea je v izredno slabi formi, saj je brez zmage v vseh tekmovanjih ostal na šestih tekmah, niz pa je podaljšal tudi po dvoboju z Realom že na sedem.

Modri so sicer napadali in si priigrali nekaj zrelih priložnosti, a je blestel vratar Thibaut Courtois, svoje pa so dodali tudi nezbrani nogometaši v modrih dresih. Kazen je prišla v podobi Rodryga, ki je podpisal pod oba gola (58. in 80. minuta).

Lampard ve, da ga čaka še veliko dela. Foto: Reuters
Lampard ve, da ga čaka še veliko dela. Foto: Reuters

Lampard si take igre želi tudi v prvenstvu
Novi-stari trener Frank Lampard je bil zadovoljen s prvo uro igre: "60 minut smo igrali res dobro, pripravili smo si nekaj res lepih priložnosti, a na tej ravni jih je preprosto treba izkoristiti. Ne bi sicer preveč rad poudarjal naše igre, saj smo vendar izgubili in se dokončno poslavljamo od tekmovanja, a na nas je, da to raven igre prenesemo tudi na angleško prvenstvo. Take igre si želim tudi na naslednjih tekmah."

Težave na levi strani
Na drugi strani je Carlo Ancelotti priznal, da pot do zmage ni bila tako preprosta, kot bi morda sklepali po izidu: "Res smo trpeli, da smo zmagali. To za nas sicer ni bilo presenečenje, pričakovali smo, da bo Chelsea igral zelo dobro in to se je tudi zgodilo. Na začetku so nam povzročili kar nekaj težav na levi strani igrišča, a to nam je uspelo popraviti."

Nezadovoljen le zaradi Militaa
Italijan je poudaril pomen svojega vratarja: "Odlično je opravil svojo nalogo, res si nismo želeli, da bi se znašli v zaostanku. V drugem polčasu smo igrali vse bolje, ko pa se je odprlo še nekaj prostora, smo to znali izkoristiti. Tik preden je Rodrygo dosegel gol, sem bil nezadovoljen nad težavami v obrambi, saj smo se nekajkrat znašli v položaju 3:3." Ancelotti je obžaloval, ker Militao zaradi kartonov ne bo mogel igrati na prvi polfinalni tekmi.

Sorodna novica Real zanesljivo v polfinale, Milan z golom odgovoril na pritisk Napolija

Občutek je nekaj posebnega
Junak tekme Rodrygo pa je takole podoživel tekmo: "Kadar koli igram, želim pomagati svoji ekipi. Želim si igrati, dosegati gole in osvojiti Ligo prvakov! Ne vem sicer, zakaj v tem tekmovanju igramo tako dobro, a občutek zmagovati v tem tekmovanju je res nekaj posebnega."

Posnemal svojega vzornika
O svojem proslavljanju gola pa je povedal: "Ko sem zadel, sem najprej želel podrsati po kolenih, a ta trenutno niso v najboljšem položaju, zato sem se spomnil na svojega vzornika Cristiana Ronalda. Res je velika čast igrati za ta klub. Zdaj je čas za veselje, nato pa Manchester City ali Bayern."

Giroud najmanj še eno leto pri Milanu

Olivier Giroud, ki je bil z zadetkom v Neaplju eden ključnih mož ob napredovanju Milana proti Napoliju, je uradno podaljšal pogodbo z rdeče-črnimi. Zdajšnja pogodba bi se mu iztekla konec junija, nova pa ga bo na San Siru zadržala najmanj še eno leto.

36-letni Francoz se je Milanu pridružil poleti 2021, ko je prišel iz Chelseaja. V tej sezoni je na 38 tekmah v vseh tekmovanjih zbral 13 golov in šest podaj.