Modri del Manchestra take zabave še ni doživel. Po dolgih letih prevlade rdečih vragov pod vodstvom sira Alexa Fergusona so navijači Cityja končno prišli na svoj račun s trojno krono. Foto: EPA
Modri del Manchestra take zabave še ni doživel. Po dolgih letih prevlade rdečih vragov pod vodstvom sira Alexa Fergusona so navijači Cityja končno prišli na svoj račun s trojno krono. Foto: EPA

Modri del Manchestra je na nogah že vse od sobote. City je postal drugi angleški klub s trojno krono, ponovil je uspeh Manchester Uniteda iz maja 1999. V Premier ligi so sinjemodri večji del sezone zaostajali za Arsenalom, a so topničarje z odličnim spomladanskim delom prehiteli za pet točk. To je bil že njihov peti naslov angleškega prvaka v zadnjih šestih letih.

Pep Guardiola je bil zelo sproščen na paradi. Prižgal si je cigaro in se izkazal tudi kot plesalec. Foto: Reuters
Pep Guardiola je bil zelo sproščen na paradi. Prižgal si je cigaro in se izkazal tudi kot plesalec. Foto: Reuters

V finalu Pokala FA so na Wembleyju premagali prav Manchester United z 2:1. Ta zmaga bi bila verjetno najslajša, če ne bi bil nato na sporedu finale Lige prvakov v soboto v Carigradu proti Interju, ki ga je odločil Rodri v 68. minuti (1:0).

Guardiola: Parade v Manchestru ne more biti, če ni dežja
"Neverjetna parada, izjemen dan. Parade prvakov v Manchestru ne more biti, če ni dežja. Navijači so ga navajeni. Mi ne potrebujemo sonca," je bil odlično razpoložen Pep Guardiola, ki je na "pokal z velikimi ušesi" čakal vse od maja 2011, ko ga je drugič osvojil na klopi Barcelone.

Z Bayernom je trikrat izpadel v polfinalu, na klopi Cityja pa sedi že sedem let, predvsem finalni poraz proti Chelseaju z 0:1 pred dvema letoma v Portu ga je zelo bolel. Slišal je tudi številne kritike, a od sobote zvečer v Carigradu se je vse spremenilo.

Walker, De Bruyne in Gündogan prinesli tri pokale
Kyle Walker, Kevin De Bruyne and Ilkay Gündogan, ki je z dvema zadetkoma potopil Manchester United pred devetimi dnevi v finalu Pokala FA na Wembleyju (2:1), so imeli v rokah tri prestižne lovorike.

Grealish prispel v Manchester na majavih nogah
Jack Grealish je vodil proslavo igralcev Cityja, bil je neustavljiv. V polni opremi je ob 6.00 pel navijaške pesmi, ko so igralci prispeli na letališče v Manchestru. Velika zabava se je začela v Carigradu in se nato v nedeljo nadaljevala na Ibizi.

Grealish zadnji dve noči ni veliko spal, v Anglijo pa je prispel na zelo majavih nogah. Angleški mediji so se zabavali, da je Grealish deloval "kot zombi" še pred parado v Manchestru, ki se je začela pozno popoldne.

Dve noči sploh ni spal
"V zadnjih dveh dneh sem doživel najlepše trenutke, imel sem najboljši dan in najlepšo noč. Mislim, da sploh nisem spal," je povedal Grealish, ki mu je Bernardo Silva sproti vlival pivo v usta.

"V finalu sem bil obupen, a mi je zdaj popolnoma vseeno. Trojna krona je res nekaj posebnega, za vedno si jo bomo zapomnili. Pep Guardiola je genij," je bil prešerno razpoložen Grealish, ki je poleti 2021 za 118 milijonov evrov prišel iz Aston Ville.

Haaland plesal brez majice
Tudi njegovi soigralci so si dali duška, nekateri so se v dežju zabavali brez majic. S plesnimi vložki je prednjačil najboljši strelec Erling Haaland, ki je v vseh tekmovanjih skupaj dosegel 52 golov, v finalu pa ni bil razigran, saj so branilci Interja odlično pazili nanj.

De Bruyne kljub poškodbi dobro razpoložen
Kevin De Bruyne je bil na finalni tekmi na zelenici le 36 minut, potem pa je razočaran zapustil igrišče zaradi poškodbe stegenske mišice. Izpustiti bo moral kvalifikacijski tekmi Belgije za evropsko prvenstvo leta 2024 proti Avstriji in Estoniji. S trojno krono so seveda vse težave precej manjše in De Bruyne je na paradi ponosno poziral s pokali.