Povratnik v ekipo Maribora Agim Ibraimi je že v 22. minuti zapravil edino
Povratnik v ekipo Maribora Agim Ibraimi je že v 22. minuti zapravil edino "veliko" priložnost za vijoličaste. Foto: Aleš Fevžer
Maribor
Mariborčani so si z remijem priigrali dobro izhodišče pred povratno tekmo, ki bo 23. julija v Ljudskem vrtu. Foto: Aleš Fevžer
Ante Šimundža
Trener Maribora Ante Šimundža je po tekmi za spletno stran kluba dejal: "Taktična tekma, po kateri lahko rečemo, da je rezultat pravičen. Prišli smo prvi do priložnosti, v drugem polčasu prevladovali na igrišču. Nismo si ustvarili več obetavnejših situacij, smo pa onemogočili gostitelje. Vedeli smo, kaj si želimo. Pomembna nam je uvrstitev v naslednji krog in zavedali smo se, da je danes to prvi polčas tega dvoboja. Odločitev bo padla v Ljudskem vrtu, imamo pa dobro izhodišče za napredovanje." Foto: EPA
Šimundža po remiju z Zrinjskim
Vijoličasti niso blesteli v Mostarju

Začetne minute tekme na stadionu pod Bijelim Bregom v Mostarju so minile v "tipanju" obeh ekip. Strasti so se prvič razvnele v 17. minuti, ko je Vućina Šćepanović ostro štartal na Agima Ibraimija, ki pa jo je na mariborsko srečo odnesel brez poškodbe.

Priložnosti Ibraimija in Stojanovića
Prav Ibraimi je imel v 22. minuti prvo resno priložnost, a je z leve strani po podaji Dareta Vršiča streljal mimo vratnice. Malo pozneje pa še lepša priložnost na drugi strani, saj je Danijel Stojanović prišel do neoviranega strela z desetih metrov, toda njegov "slab" poskus je Jasmin Handanović zlahka ukrotil. Igra obeh ekip je bila sicer večji del prvega polčasa precej raztrgana, tako da večjih nogometnih užitkov ni ponudila. Polčas se je končal z 0:0, nekaj več so imeli žogo v nogah domačini (56:44).

Napadalci brez dinamita
Mariborčani so obetavno, odločneje začeli drugi polčas, a kakšnih priložnosti si niso priigrali. Podobno neučinkovit je bil tudi Zrinjski, tako da je tekma potekala med obema kazenskima prostoroma. V 67. minuti je trener Maribora Ante Šimundža Jeana Philippa Mendyja zamenjal z Marcosom Tavaresom. Ta je v 75. minuti z roba kazenskega prostora sprožil mimo desne vratnice Ratka Dujkovića. Deset minut pred koncem je Šimundža poslal v igro še Damjana Boharja, kar pa ni bistveno vplivalo na dogajanje na zelenici. V 88. minuti je bil pri domačih zaradi drugega rumenega kartona izključen Milan Muminović. Že v sodnikovem podaljšku si je Maribor priboril kot, po katerem pa je Aleksander Rajčević z desetih metrov meril mimo desne vratnice Dujkića. Končna statistika: posest žoge 56:44, streli v okvir vrat 3:2 - oboje v korist domačih.

KVALIFIKACIJE, drugi predkrog, prve tekme:
ZRINJSKI (BIH) - MARIBOR 0:0
5.000 gledalcev
: Muminović 89./Zrinjski

Zrinjski (4-2-3-1): Dujković; Zlatić, Graovac, Katanec, Stojkić; Muminović , Šćepanović ; Pehar, Đurić (66./Simeunović), Stojanović (66./Durak); Nikolić.

Maribor (4-4-2): Handanović; Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler; Ibraimi (81./Bohar), Filipović, Dervišević, Vršič; Mendy (67./Tavares ), Fajić.

Sodnik: Carlos Del Cerro (Španija)

Povratna tekma v sredo, 23. 7., ob 20.00 v Ljudskem vrtu v Mariboru.


VALLETTA (MAL) - QARABAG (AZB) 0:1

SLOVAN BRATISLAVA
- NEW SAINTS/WAL 1:0

ŠERIF
(MOL) - SUTJESKA (ČG) 2:0
BATE BORISOV - SKENDERBEU (ALB) 0:0
SANTA COLOMA - MACCABI TEL AVIV 0:1
RABOTNIČKI (MAK) - HELSINKI 0:0

DINAMO ZAGREB
- ŽALGIRIS 2:0
Soudani 58., Antolić 70.
CLIFTONVILLE (S. IRS) - DEBRECEN 0:0
Rene Mihelič je igral od 79. minute, Daliborja Volaša (oba Debrecen) pa ni bilo v ekipi.

PARTIZAN -
TORSHAVN (FER) 3:0
Lazović 14., 64., Škuletić 71.
Branko Ilić (Partizan) je igral od 72. minute.

SPARTA PRAGA
- LEVADIA TALIN 7:0
KR REYKJAVIK - CELTIC 0:1
McGregor 84.

Sredine tekme:
MALMÖ - VENTSPILS (LAT) 0:0

LUDOGOREC - DUDELANGE 4:0
Abalo 35., Bezjak 63., Abel 65., Espinho 68.
Bezjak je igral vso tekmo.
DINAMO TBILISI - AKTOBE (KAZ) 0:1
STROMSGODSET (NOR) - STEAUA 0:1
LEGIA VARŠAVA - SAINT PATRICK (IRS) 1:1
Povratne tekme bodo teden dni kasneje.

Šimundža po remiju z Zrinjskim
Vijoličasti niso blesteli v Mostarju