Darko Milanič je v Sturm odšel lani, potem ko je pet sezon uspešno vodil Maribor. Foto: Aleš Fevžer
Darko Milanič je v Sturm odšel lani, potem ko je pet sezon uspešno vodil Maribor. Foto: Aleš Fevžer

Klub slavne preteklosti, ki je pred 13 leti igral tudi v polfinalu Lige prvakov, je po slabem štartu v sezono konec avgusta odpustil Dava Hockdaya. Ekipo začasno vodi trener mladinskega pogona Neil Redfearn.

Lastnik Massimo Cellino je namignil, da si na klopi želi prav Milaniča. Italijan naj bi se s 46-letnim slovenskim strategom pogovarjal v nedeljo. Milanič govorice zavrača: ""V nogometu so vedno neke govorice. Ampak brez strahu, nimam nobene ponudbe iz ostalih klubov. Stoodstotno sem osredotočen na delo pri Sturmu." Tudi Avstrijci zanikajo, da je prišlo do kakršnega koli uradnega stika med Sturmom in Leedsom.

Leeds je v drugi polovici devetdesetih let in na začetku tega tisočletja krojil vrh Premier lige, nato pa se je začela podirati finančna konstrukcija. Klub je v sezoni 2003/04 izpadel v drugo ligo, nato še v tretjo. Bil je bil na robu popolnega finančnega zloma, a se je nekako izvlekel in napredoval v drugo kakovostno ligo angleškega nogometa.

58-letni Cellino je lastnik kluba postal aprila letos. Prej je bil lastnik italijanskega Cagliarija, pri katerem je zaradi hitrega menjavanja trenerjev dobil vzdevek "požiralec trenerjev". V 22 letih jih je namreč odstavil kar 36. Cellino je zaradi netransparentnih finančnih transakcij prišel večkrat navzkriž tudi z italijanskimi zakoni.

Leeds, katerega član je tudi 18-letni Žan Benedičič (na posoji iz Milana), po sedmih prvenstvenih krogih z desetimi točkami zaseda 13. mesto.