Mladi Mariborčani so morali priznati premoč Sportingu. Foto: nkmaribor.com
Mladi Mariborčani so morali priznati premoč Sportingu. Foto: nkmaribor.com

Gostje iz Lizbone so povedli po pol ure igre. Deni Štraus je v svojem kazenskem prostoru podrl Lisandra Semedea, z bele točke pa je Jose Postigo rutinirano matiral Damjana Prinega.

V 76. minuti je Sporting povišal prednost. Zadel je Jose Correia, le štiri minute pozneje pa so Mariborčani znižali zaostanek. Goncalo Araujo je v kazenskem prostoru podrl Žana Florjanca, z bele točke pa je bil uspešen kapetan Nik Lorbek. Gostje so zmago potrdili v drugi minuti sodnikovega dodatka, ko je za končnih 3:1 zadel Luis Eloi.

Chelsea premagal Schalke
Mariborske mladeniče naslednja tekma čaka 30. oktobra, ko bodo gostovali pri Schalkeju. Ta je z 1:4 izgubil proti Chelseaju. Za Londončane je bil dvakrat uspešen kapetan Izzy Brown, mrežo pa sta zatresla še Dominic Solanke in Ola Aina. Edini gol za goste je dal Maurice Multhaup.

Ptuj:
MARIBOR - SPORTING 1:3 (0:1)
1.600; Lorbek 80./11-m; Postiga 30./11-m, Correia 76., Eloi 92.

Maribor: Prineg, Šoštarič (36./Polanc), Rober, Uskoković , Štraus , Grmek, Lorbek , Bjedov Kobe (55./Taneski), Hajrić (81./Volmajer), Florjanc, Kramarič.

Sporting: Stojković, Fidalgo, Wilson, Fernandes, Serrano, Djalo (65./Benevides), Barbosa (73./Varela), Correia , Eloi, Semedo (78./Ebo), Jose Postiga.