Nogometaši Atletica imajo možnost celo za dvojno krono. Foto: EPA
Nogometaši Atletica imajo možnost celo za dvojno krono. Foto: EPA
Koke, Raul Garcia in Diego Simeone
Koke, Raul Garcia in Diego Simeone so izejmno motivirani pred prvo polfinalno tekmo. Foto: EPA
Jose Mourinho
Jose Mourinho ni bil dobro razpoložen na novinarski konferenci. Foto: EPA
David Luiz
David Luiz je pred dvema letoma osvojil naslov evropskega prvaka s Chelseajem. Zdaj si želi na finale v Lizbono, kjer je štiri leta igral za Benfico. Foto: Reuters

Vratar Atletica Thibaut Courtois je tretje leto posojen, kluba pa se morata še dogovoriti za naslednjo sezono.
"Thibaut je popolnoma osredotočen na tekmo, enako kot vseh preostalih 20 članov ekipe. Vsi komaj čakamo na te odločilne tekme, v obeh tekmovanjih smo v odličnem položaju," je pojasnil trener Diego Simeone, ki je na najboljši poti, da popelje Atletico do prvega naslova španskega prvaka po letu 1996.

V letošnji Ligi prvakov je Atletico edina neporažena ekipa, nanizal je osem zmag in dva remija. Prvič po letu 1974 so "colchonerosi" med štirimi v Evropi.

Torresu aplavz pred tekmo in po njej
Fernando Torres
verjetno ne bo začel v prvi postavi proti klubu, ki ga je izstrelil med zvezdnike. Sijajni napadalec se je rodil v Fuenlabradi in je produkt Atleticove mladinske šole. Pri 19 letih je postal najmlajši kapetan Atletica v zgodovini. Na 214 tekmah je dosegel 84 golov za Atletico, potem pa se je leta 2007 preselil v Liverpool.

"Fernando ljubi ta klub, vedno ga zanimajo dogajanja pri nas. Navijači ga imajo zelo radi, on bo vedno član velike družine Atletica. Pred tekmo in po njej mu bodo navijači namenili aplavz, v 90 minutah pa bo seveda naš tekmec," je dodal Simeone, ki nima težav s poškodovanimi ali kaznovanimi igralci.

Koke: Najbolj pomembna tekma življenja
"Jutri je na sporedu najbolj pomembna tekma v mojem življenju. Igrati v polfinalu Lige prvakov za klub, ki je v mojem srcu od otroštva, je nekaj posebnega. Zares upam, da bom začel to posebno tekmo. Torres je bil vedno navdih zame. Želim mu veliko sreče, le na tej tekmi ne," je razmišljal vezist Koke, ki je potopil Barcelono na povratni tekmi četrtfinala.

"Pričakujem zelo izenačeno tekmo. Chelsea ima podoben sistem igre. To bo zelo fizično srečanje. Najbolj pomembno je, da Chelsea ne doseže gola," je dodal Raul Garcia.

Eto'o poškodovan, Ivanović kaznovan
Jose Mourinho je bil v soboto besen na sodnika Mika Deana po porazu na Stamford Bridgeu proti Sunderlandu (1:2), kar pomeni, da Chelsea nima več veliko možnosti za naslov angleškega prvaka. Portugalski strateg v torek ne bo mogel računati na svojega najboljšega napadalca Samuela Eto'oja, ki zaradi bolečin v kolenu sploh ni odpotoval v Madrid. Vprašljiv je tudi nastop Edena Hazarda, Branislav Ivanović je kaznovan.

"Ne mislim govoriti o odlikah Atletica, vse sem povedal svojim varovancem. V polfinale Lige prvakov je nemogoče priti brez kakovostnih igralcev. Vsi si želijo igrati na jutrišnji tekmi, nekaj igralcev bo razočaranih. Torres je velik profesionalec in navijač Atletica, veliko se pogovarjava o španskem nogometu. Jutri bo zelo verjetno igral, vse minute, ki bo na igrišču, pa bo dal vse od sebe za Chelsea," je dejal Mourinho.

"V Ligi prvakov nimam nobenih neporavnanih računov na klopi Chelseaja. Vedno sem maksimalno pripravil ekipo. Proti Liverpoolu smo dvakrat minimalno izgubili, tudi to je sestavni del nogometa," je še dodal portugalski strateg, ki je lani z madridskim Realom izgubil finale španskega kraljevega pokala proti Atleticu.

David Luiz si želi znova v finale
"V torek se ne bosta igrala David Luiz in Diego Costa, ampak Atletico in Chelsea. Mi imamo svoje načrte, dobro smo proučili tekmeca. Zelo mi je žal, da moj prijatelj Branislav Ivanović ne bo mogel igrati, saj je on pravi za tako velike tekme. Pred dvema letoma sem že okusil slast igranja v finalu Lige prvakov, tudi po tisti nepozabni zmagi sem še vedno lačen," je poudaril David Luiz.

Polfinalni prvi tekmi, torek ob 20.45:
ATLETICO MADRID - CHELSEA

Verjetni postavi:
Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Gabi, Tiago, Koke, Arda Turan, Villa, Diego Costa.

Chelsea: Čech, Azpilicueta, Cahill, Terry, Cole, David Luiz, Lampard, Ramires, Oscar, Hazard, Schürrle.

Sodnik: Jonas Eriksson (ŠVE)

Povratna tekma bo 30. aprila.


Sreda ob 20.45:
REAL MADRID - BAYERN

Sodnik: Howard Webb (ANG)

Povratna tekma bo 29. aprila.

Finale bo 24. maja v Lizboni.