Se bo Brane Oblak le oprl na mlade moči? Foto: RTV SLO
Se bo Brane Oblak le oprl na mlade moči? Foto: RTV SLO
Valter Birsa
Valter Birsa bi bil lahko Oblakov as iz rokava. Foto: EPA

Na te tri nogometaše tako ne bo mogel računati selektor mlade reprezentance Branko Zupan na srečanju proti Franciji dan prej. "To ni kompromis z Zupanom. Ti igralci bodo tudi igrali, najbrž celo v prvi postavi," je odločitev obrazložil Oblak, ki je kljub namigovanju nekaterih, da ga ne bo klical, vpoklical tudi Klemna Lavriča.

Oblaka skrbi slaba forma
Zaradi poškodb na seznamu ni Fabijana Cipota in Zlatana Ljubijankiča, Oblak pa napoveduje priključitev še enega ali dveh mož. Slovenskega selektorja skrbi malo število igralcev in slaba forma nekaterih nosilcev igre.

"Želim si, da bi imeli več sreče in da bi fantje pokazali več borbenosti, kot so jo na prijateljski tekmi proti Izraelu, kajti to je bila živa groza," je povedal Oblak.

Prelogar v Bukarešto
Izbrana vrsta bo enotedenske priprave (Oblak si je sicer želel nekoliko daljše) začela v sredo na Brdu pri Kranju. Slovenski reprezentanti bodo do tekme seznanjeni tudi z zadnjimi informacijami o igri Bolgarov, saj si bo Oblakov pomočnik Jože Prelogar 2. septembra ogledal tekmo med Romunijo in Bolgarijo.

Zavrl: Prvi cilj kakovostna igra
Predsednik Nogometne zveze Slovenije Rudi Zavrl je pred začetkom kvalifikacij v napovedih previden: "Če kdo misli, da bom izjavil, da je naš cilj uvrstitev na evropsko prvenstvo, bo razočaran. Naš prvi cilj je kakovostna igra, ki edina lahko prinese tudi rezultate. Želim si, da že na začetku, na tekmah z Bolgarijo, Luksemburgom in Belorusijo, ne izgubimo stika z najboljšimi."

Seznam reprezentantov
Vratarja: B. Mavrič (Greuther Fürth), J. Handanovič (Koper)

Branilci: Cesar (Marseille), Ilič (Domžale), Jokič (Hit Gorica), Knavs (Salzburg), M. Mavrič (Molde)

Vezni igralci: Ačimovič (Al Ittihad), Čeh (Austria Dunaj), Komac (Djurgarden), Koren (Lilleström), Šukalo (Koblenz), Žlogar (Anorthosis Famagusta)

Napadalci: Birsa (Sochaux), Lavrič (Duisburg), Novakovič (Litex Loveč), Semler (Bayern)