Javier Hernandez je na prvih dveh tekmah dosegel pet od desetih mehiških zadetkov. Foto: Reuters
Javier Hernandez je na prvih dveh tekmah dosegel pet od desetih mehiških zadetkov. Foto: Reuters

Generalni sekretar mehiške nogometne zveze Decio de Maria je sporočil, da so bili Guillermo Ochoa, Francisco Rodriguez, Edgar Duenas, Antonio Naelson in Christian Bermudez 21. maja pozitivni na substanco klenbuterol.

Vzrok naj bi bil v prehrani
Sekretar zveze je že podal svoje mnenje o vzroku za negativne izide: "Menimo, da je vzrok v tem, da so nogometaši v obdobju med 17. in 20. majem jedli meso ali piščanca, s katerimi naj bi bilo nekaj narobe. Z dobavitelji hrane bomo preverili, kaj je bilo narobe s hrano. V tem času smo nogometaše raje umaknili."

Klenbuterol usoden tudi za Contadorja
Zaradi klenbuterola je lani na Dirki po Franciji na testu padel tudi trikratni zmagovalec Toura Alberto Contador. Tudi Španec se je izgovarjal s prehrano, saj naj bi med dirko zaužil meso "sumljive kakovosti".

Z drugo zmago že v četrtfinalu
Mehiška zveza je organizatorje turnirja "Gold cup" že zaprosila, da izključene nogometaše nadomesti. Mehika, sicer branilka naslova, je le nekaj ur po novici premagala Kubo s 5:0 in se že uvrstila v četrtfinale. Mehičani so na prvi tekmi turnirja s 5:0 premagali tudi Salvador, v zadnji tekmi skupinskega dela pa se bodo pomerili s Kostariko.