Edin Džeko se pri Romi počuti odlično, svojo dobro strelsko formo želi prenesti tudi na reprezentančno raven. Foto: EPA
Edin Džeko se pri Romi počuti odlično, svojo dobro strelsko formo želi prenesti tudi na reprezentančno raven. Foto: EPA

Belgiji želim na zelenici povzročati težave. Dal bom vse za našo ekipo. To bo zelo borbena tekma, igrati bomo morali zelo čvrsto. Po posameznikih imajo močnejšo zasedbo, vemo, kaj nas čaka, a ni nas strah.

Miralem Pjanić, vezist Bosne in Hercegovine
Marc Wilmots
Marc Wilmots ne bo mogel računati na Christiana Bentekeja in Mousso Dembeleja. Foto: EPA
Mehmed Baždarević
Mehmed Baždarević upa, da bo njegova ekipa s kolektivnim duhom iztržila dober rezultat. Poraza si 'zmaji' vsekakor ne smejo privoščiti. Foto: EPA

Belgijci, ki imajo poimensko strahovito napadalno linijo, upajo na precej uspešnejši razplet tekme, kot na zadnjem srečanju v Walesu, ko so izgubili z 1:0, medtem ko Bosanci upajo na uspešno nadaljevanje, potem ko so nazadnje s 3:1 odpravili Izrael.

Belgijci želijo na vrh skupine
Varovanci Marca Wilmotsa so na dozdajšnjih obračunih zmagali trikrat, dvakrat so remizirali, enkrat izgubili in imajo po šestih krogih 11 točk. Za prvouvrščenim Walesom zaostajajo za tri točke. Bosanci so po dvakrat zmagali, remizirali in izgubili ter z osmimi točkami zasedajo predzadnje mesto. Po imenih ima Belgija strahovito zasedbo, ki pa za zdaj (še) ni upravičila slovesa ene najperspektivnejših reprezentanc na svetu.

Lukaku namesto poškodovanega Bentekeja?
Srečanje bo zaradi poškodbe izpustil Liverpoolov napadalec Christian Benteke, najverjetneje ga bo zamenjal Romelu Lukaku. "Če mi bo trener zaupal mesto v začetni postavi, bom pripravljen. Moj cilj je, da se vedno izpopolnjujem in da si zagotovim mesto v prvi postavi reprezentance," je dejal napadalec Evertona, ki je za Belgijo odigral 39 tekem in zadel 11 golov, ni pa bil v kadru za tekmo z Walesom. "Poraz proti Walesu nas je zelo potolkel, glavni cilj je, da se poberemo. Ne čutimo veliko pritiska, a zavedamo se, da so tovrstne tekme zelo pomembne. Vsi igralci smo motivirani. Imamo kakovost, da pokažemo več, kot smo pokazali v Walesu. Želimo zmagati v tej skupini in si tlakovati pot na evropsko prvenstvo."

Ob Bentekeju Wilmots ne bo mogel računati še na usluge vezista Mousso Dembeleja, ki si je na tekmi med Tottenhamom in Evertonom (0:0) poškodoval gleženj.

Pjanić: Dal bom vse za našo ekipo
Pred obračunom na stadionu Kralja Baudouina v Bruslju je selektor bosanske izbrane vrste Mehmed Baždarević povsem miren. Na novinarski konferenci je poudaril, da so igralci na tekmo dobro pripravljeni in da bodo storili vse, da bodo iztržili dober rezultat. Zmaji si pod nobenim pogojem ne smejo privoščiti poraza. Kakšnih večjih težav s sestavljanjem udarne enajsterice selektor nima. "Vsi se zavedamo, kako kakovostno reprezentanco ima Belgija. Vsekakor so boljši, kot so bili na zadnjem medsebojnem obračunu. Belgijski reprezentanti igrajo v največjih evropskih klubih. Za nas je pomembno, da prevlada kolektivni duh in da z njim nadomestimo manko v kakovosti," je dejal 54-letnik.

Miralem Pjanić, ki je prejšnji konec tedna s prostega strela zatresel mrežo Juventusa, je še dodal: "Belgiji želim na zelenici povzročati težave. Dal bom vse za našo ekipo. To bo zelo borbena tekma, igrati bomo morali zelo čvrsto. Po posameznikih imajo močnejšo zasedbo, vemo, kaj nas čaka, a ni nas strah."

Prvi obračun Bosne in Belgije se je v Zenici 13. oktobra lani končal brez zmagovalca (1:1). V polno sta zadela Edin Džeko in Radja Nainggolan. Četrtkova tekma se bo začela ob 20.45, v neposrednem prenosu si jo boste lahko ogledali na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Kvalifikacije za Euro 2016

Skupina A, četrtek ob 20.45:
ČEŠKA - KAZAHSTAN

NIZOZEMSKA - ISLANDIJA

TURČIJA - LATVIJA

Lestvica:                          
ISLANDIJA          6  5 0 1 14:3 15
ČEŠKA              6  4 1 1 12:8 13
NIZOZEMSKA         6  3 1 2 13:6 10
TURČIJA            6  2 2 2  7:8  8
LATVIJA            6  0 3 3  2:13 3
KAZAHSTAN          6  0 1 5  4:15 1
                                   

Skupina B, četrtek ob 20.45:
BELGIJA - BiH

CIPER - WALES

IZRAEL - ANDORA

Lestvica:                          
WALES              6  4 2 0  8:2 14
BELGIJA            6  3 2 1 13:2 11
IZRAEL             6  3 0 3 10:9  9
CIPER              6  3 0 3 12:11 9
BiH                6  2 2 2  8:7  8
ANDORA             6  0 0 6  3:23 0
                                   

Skupina H, četrtek ob 18.00:
AZERBAJDŽAN - HRVAŠKA

Lestvica:                          
HRVAŠKA *          6  4 2 0 16:3 13
ITALIJA            6  3 3 0  9:5 12
NORVEŠKA           6  3 1 2  7:8 10
BOLGARIJA          6  2 2 2  7:7  8
AZERBAJDŽAN        6  1 1 4  4:11 4
MALTA              6  0 1 5  1:10 1
 * - kaznovana z odvzemom ene točke
                                   

Belgiji želim na zelenici povzročati težave. Dal bom vse za našo ekipo. To bo zelo borbena tekma, igrati bomo morali zelo čvrsto. Po posameznikih imajo močnejšo zasedbo, vemo, kaj nas čaka, a ni nas strah.

Miralem Pjanić, vezist Bosne in Hercegovine