Najboljša strelka 1. SŽNL Monika Conjar (49 golov) je zadela tudi na finalni tekmi pokala, a to ni bilo dovolj za zmago Pomurja. Foto: www.alesfevzer.com
Najboljša strelka 1. SŽNL Monika Conjar (49 golov) je zadela tudi na finalni tekmi pokala, a to ni bilo dovolj za zmago Pomurja. Foto: www.alesfevzer.com

Beltinčanke, ki so v letošnji sezoni igrale tudi v Ligi prvakinj, so razred zase v prvi slovenski ženski ligi. Dobile so vseh 17 tekem z neverjetno razliko v zadetkih (194:7). Pokalna srečanja so vedno nekaj posebnega in tudi v Kopru je bilo tako.

Pred 200 gledalci so povedle Velenjčanke, v 2. minuti je zadela Ana Berdnik. Tjaša Tibaut je v 20. minuti izenačila. Sredi drugega dela je Monika Conjar poskrbela za prednost Pomurja. 17-letna Loti Lukek je vstopila v 67. minuti in nato devet minut pred koncem izid izenačila. Pri dekletih ni podaljška, zato so bili takoj na sporedu streli z enajstmetrovke, pri čemer je bila nervoza ogromna.

Za Rudar Škale so zadele Lara Prašnikar, Maruša Sevšek, Maja Bric in odlična vratarka Jadranka Zilić. 35-letna čuvajka mreže se je zelo izkazala, saj je ustavila strela Tibautove in Biljane Bradić, za Prekmurke sta zadeli le Andreja Nikl in Conjarjeva.

Ženski pokal, finale, Koper:
Teleing Pomurje - RUDAR ŠKALE * 4:6 (2:2, 1:1)
200; Tibuat 20., Conjar 67.; Berdnik 2., Lukek 81.
* - po streljanju 11-m

Teleing Pomurje: Nemet, Prša, Nikl, Požgaj (56./Godina), Rozmarič, Rogan (56./Marič), Boškan (77./Legenič), Kolbl, Conjar, Bradić, Tibaut.

Rudar Škale: Zilić, Gomboc, Nagy, Jevtić (80./Aberšek), Bric, Zagajšek (25./Murić; 89./Praprotnik), Sevšek, Marolt, Berdnik (67./Lukek), Prašnikar, Fetahović.

Sodnica: Aleksandra Česen (Cerklje na Gorenjskem)