Disciplinski sodnik je ukrepal zoper
Disciplinski sodnik je ukrepal zoper "nešportno in neprimerno obnašanje ter prižiganje bakel". Foto: EPA
Maribor najprej neučinkovit, nato dvakrat zadel Mendy
Eleke za gol potreboval le minuto in pol

Štajerskemu klubu je naložil denarno kazen v vrednosti 1.100 evrov, Olimpija pa bo zaradi tega plačala 1.050 evrov. Incidenta sta se zgodila v soboto na tekmi Krka - Olimpija 0:2 (0:1), ko se Olimpijini navijači niso zadovoljili le s prižiganjem bakel na tribuni, ampak so eno prižgano baklo odvrgli tudi na atletsko stezo, in Gorica - Maribor 0:2 (0:0), na kateri so Viole na tribuni poskrbele za posebne svetlobne učinke.

Mariborčani so na račun neprimernega navijaškega vedenja skupno zbrali že za 41.750 evrov kazni, Olimpija pa zaradi podobnih razlogov 20.800 evrov, manjši znesek Olimpije je najbrž posledica tudi navijaškega bojkota tekem ljubljanskega moštva, za katerega se je odločila skupina Green Dragons med predsedovanjem nekdanjega prvega moža Izeta Rastoderja.

Dodatna kazen za Vrhovca
Pod drobnogledom disciplinskega sodnika je bila tudi tekma Rudar - Celje, ki se je končala z zmago Velenjčanov z 2:0 (1:0). Celjani bodo zaradi nešportnega vedenja igralcev, sodnik na tekmi je podelil štiri rumene in en rdeči karton, plačali 300 evrov, Blaž Vrhovec pa je dobil še dodatno kazen - zaradi žaljenja sodnika ob izključitvi, za to dejanje se je sicer pozneje opravičil, bo dve naslednji prvenstveni tekmi preživel na klopi.

Tudi Baturju dodatna kazen
Tudi Koprčani, ki so v gosteh v Zavrču slavili zmago s 3:1, bodo zaradi nešportnega vedenja igralcev, sodnik je kanarčkom razdelil štiri rumene in en rdeči karton, morali plačati 300 evrov, na tekmi izključeni Luka Batur pa si je pridelal še dodatno kazen, ko prihodnjo prvenstveno tekmo ne bo igral.

Maribor najprej neučinkovit, nato dvakrat zadel Mendy
Eleke za gol potreboval le minuto in pol