Juninho je v 49. minuti znižal na 1:2. Foto: www.alesfevzer.com
Juninho je v 49. minuti znižal na 1:2. Foto: www.alesfevzer.com
Damjan Bohar
Damjan Bohar je po pol ure igre zadel za 0:2. Foto: www.alesfevzer.com
Viole
Na stadionu v Domžalah se je zbralo tudi veliko mariborskih navijačev. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Jug
Sodnik Matej Jug je pokazal dva rumena kartona. Foto: www.alesfevzer.com
Zmaga Celjanov v Kidričevem
Remi na derbiju v Domžalah

Domžalčani so v četrtek na izjemen način premagali West Ham z 2:1 v 3. krogu kvalifikacij za Evropsko ligo. Trener Luka Elsner je precej premešal začetno postavo. Niti na klopi ni bilo glavnega junaka zmage Matica Črnica, prav tako ne vratarja Axla Maravala, Antonia Manceja, Žana Majerja in Alvara Brachija, s klopi pa so tekmo začeli Lucas Mario Horvat, Kenan Horić in Benjamin Morel. To se je zelo poznalo v prvem polčasu, ko so bili vijoličasti precej boljši tekmec.

Manj menjav je v primerjavi z gostovanjem na Škotskem v svoji ekipi opravil gostujoči trener Darko Milanič, ki je predvsem skušal nameniti počitek obema izkušenima napadalcema Marcu Tavaresu in Milivoju Novakoviću.

Blažič zatresel lastno mrežo
V 28. minuti je Gregor Bajde z leve strani podal v kazenski prostor Domžalčanov, kjer je pred Sunnyjem Omoregiem, ki je bil ob njegovi podaji v prepovedanem položaju, nespretno posredoval Miha Blažič in presenetil nemočnega Adnana Golubovića. Glavni sodnik Matej Jug je zadetek priznal, čeprav je njegov pomočnik dvignil zastavico. Tolminec je po posvetu s stranskim sodnikom pokazal na sredino igrišča.

Bohar kaznoval veliko napako Široka
Le dve minuti zatem je tvegano podajo Matije Široka na domžalski polovici igrišča prestregel Dare Vršič, ki je v nadaljevanju akcije lepo zaposlil Damjana Boharja. Hitri vezist je z desne strani s 13 metrov z desnico zatresel mrežo.

Do konca prvega polčasa je bil ob domačem vratarju Goluboviću, ki je dobro posredoval ob podaji Vršiča z leve strani, zaposlen tudi Jasmin Handanović. Mariborski vratar je naprej dobro ustavil strel Blažiča s prostega strela, nato pa še poskus Luke Volariča.

Juninho vlil upanje
Na začetku drugega polčasa je Vršiča zamenjal Tavares. Domžalčani so prišli na zelenico kot prerojeni. V 49. minuti je znižal Juninho. Veliko zaslug za zadetek je imel Volarič, ki je z desne strani v kazenskem prostoru gostov lepo našel Brazilca, ki je s strelom z 12 metrov znižal zaostanek. Juninho je bil blizu zadetka tudi štiri minute pozneje, ko je s 30 metrov streljal le nekaj centimetrov nad desno vratnico vrat gostov.

Balkovec mojstrsko izvedel prosti strel
Za pravo mojstrovino je v 64. minuti poskrbel Jure Balkovec. Branilec je s prostega strela, nekoliko z desne strani, zadel levi zgornji kot vrat nemočnega Handanovića in izenačil na 2:2. Gostitelji so dobili silovit zalet. Na novi veliki preizkušnji je bil Handanović v 70. minuti, ko je po lepi akciji ustavil Juninhov strel.

Šuler preprečil velik preobrat Domžal
Deset minut pred koncem tekme se je sam pred Handanovićem znašel Elvis Bratanović, ki je že preigral mariborskega vratarja, nato pa je vodstvo Domžalčanov preprečil Marko Šuler. Že v naslednjem napadu je bil po podaji Volariča v priložnosti Zeni Husmani. Za domača vrata so bili pred iztekom srečanja nevarni Omoregie, Aleks Pihler in Blaž Vrhovec, ki je oplazil prečko.

Hadžić po pol ure kronal premoč Celja
Na prvi nedeljski tekmi je Aluminij izgubil proti Celju z 2:4. Po treh letih so gledalci v Kidričevem na svojem stadionu znova lahko spremljali prvoligaški nogomet, saj so nogometaši Aluminija prvi dve tekmi letošnjega državnega prvenstva igrali v gosteh.

Tekma se je začela v neugodnih vremenskih razmerah, z močnim dežjem in vetrom. Gostje so imeli začetno pobudo, kar se jim je obrestovalo v 29. minuti. V kazenski prostor je podal Žiga Kous, v skoku je bil najvišji Irfan Hadžić, ki je ukanil nemočnega Luko Janžekoviča.

Zeba izenačil tik pred odmorom
Po prejetem zadetku so se domači nogometaši prebudili in do odmora močno pritisnili proti vratom Celjanov. Strele Roberta Kureža, Nemanje Jakšića in Lovra Bizjaka je Kotnik še ukrotil, ne pa tudi strela Josipa Zebe, ki je z glavo zatresel mrežo Celjanov v tretji minuti sodnikovega dodatka.

Čirjak ukanil najstnika Janžekovića
Začetek drugega dela je bil izjemen. V 49. minuti je s strelom z roba kazenskega prostora nekoliko z desne strani še drugič zadel Hadžić. Toda že v naslednjem napadu so Kidričani izenačili. Za strel od daleč se je odločil Kurež, tokrat pa je bil nemočen tudi Kotnik. V 53. minuti je po podaji Marina Glavaša za novo vodstvo Celja poskrbel Lovre Čirjak, ki je s 15 metrov premagal slabo postavljenega 19-letnega Janžekovića.

Glavaš potrdil zmago
Varovanci trenerja Bojana Špehonje se tudi po tretjem zaostanku niso vdali, vendar v 60. minuti Žiga Škoflek ob svojem prodoru ni bil dovolj odločen. Tako kot tudi ne Glavaš v 68. minuti pred domačimi vrati. Bližje zadetku je bil šest minut pozneje Bizjak, izkazal pa se je Kotnik, ki je žogo odbil v kot. V 77. minuti je Glavaš potrdil zmago Celja, znova pa bi lahko bolje posredoval Janžeković.

3. krog:
ALUMINIJ - CELJE 2:4 (1:1)
400; Zeba 45., Kurež 50.; Hadžić 29., 49., Čirjak 53., Glavaš 78.

Aluminij: Janžeković, Vezjak, Zeba, Turkalj, Jakšić ( 85./Florjanc), Krljanović ( 72./Brodnjak ), Rogina, Vrbanec, Škoflek ( 66./Tahiraj), Bizjak, Kurež.

Celje: Kotnik, Travner, Hadžić, Klemenčič ( 77./Džinić), Kous , Lovrečič ( 46./Pišek), Šporn, Čirjak, Glavaš, Podlogar, Hadžić ( 77./Pungaršek).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)



DOMŽALE - MARIBOR 2:2 (0:2)
2.200; Juninho 49., Balkovec 64.; Blažič 28./ag, Bohar 30.

Domžale:
Golubović, Balkovec, Dobrovoljc, Blažič, Širok , Repas ( 56./Morel), Vetrih ( 82./Vetrih), Alvir ( 70./Husmani), Juninho, Volarič, Bratanović.

Maribor: Handanović, Hodžić, Šuler, Viler, Mertelj, Vrhovec, Pihler , Vršič ( 46./Tavares), Bohar ( 72./Hotić), Omoregie, Bajde ( 73./Sallalich).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)



Ponedeljek ob 20.15:
OLIMPIJA - KRŠKO



Odigrano v soboto
:
RUDAR
- LUKA KOPER 2:0 (0:0)
500; Mary 87., 93.
RK: Tshibamba 79./Luka Koper

GORICA - KALCER RADOMLJE 2:1 (0:0)
450; Arčon 85., 90.; Nunić 78.

Lestvica:                            
MARIBOR              3  2 1 0  5:2  7
OLIMPIJA             2  2 0 0  3:0  6
CELJE                3  2 0 1  5:3  6
GORICA               3  2 0 1  4:2  6
DOMŽALE              3  1 2 0  5:3  5
RUDAR                3  1 1 1  3:3  4
LUKA KOPER           3  1 0 2  1:3  3
KRŠKO                2  0 2 0  2:2  2
ALUMINIJ             3  0 0 3  2:7  0
KALCER RADOMLJE      3  0 0 3  1:6  0
Zmaga Celjanov v Kidričevem
Remi na derbiju v Domžalah