Rok Kronaveter se je veselil svojega prvega zadetka za Maribor po 17. decembru lani. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Kronaveter se je veselil svojega prvega zadetka za Maribor po 17. decembru lani. Foto: www.alesfevzer.com

Prihodnji ponedeljek bodo imeli priložnost, da z zmago na medsebojnem dvoboju v Ljudskem vrtu ujamejo vodilni Koper.

"Po navadi ne kritiziram, ampak iščem dobre stvari, tokrat pa moram reči, da je bilo veliko napak, malo kakovosti in malo dinamike z obeh strani," je srečanje 14. kroga Prve lige Telemach na stadionu Rajko Štolfa, ki se je končalo z zmago vijoličastih z 0:1, še najbolje opisal trener Tabora Dušan Kosić. Edini strelec je bil v 61. minuti Rok Kronaveter, ki je zadel v 11-metrovki. Razmerje v strelih je bilo 7:8 (v okvir vrat 2:3), v posesti žoge pa 49:51 odstotkov.

Vrhovec: Prvenstva se osvajajo z dobro obrambo

Karanović je obračun komentiral takole: "Tekma je bila zelo zahtevna, zmago smo si morali prigarati, kar smo pričakovali. Mislim, da smo že do zadetka nadzorovali tekmo in imeli pobudo večji del srečanja. V prvem polčasu smo imeli poleg vratnice še tri zelo dobre položaje, a nismo zadeli. Po 11-metrovki nam je bilo lažje. Nisem pa zadovoljen z zadnjimi šestimi, sedmimi minutami, ko je bilo preveč panike in mrtvih žog. Tedaj smo dali tekmecu, ki si prej ni pripravil resnih priložnosti, možnost, da bi prišel do izenačenja. Najpomembneje je, da smo osvojili tri točke, na kakšen način, se bo kmalu pozabilo. Zelo veseli smo zmage, ker smo tu imeli slabe izkušnje."

Podobnega mnenja je bil vezist Blaž Vrhovec: "Takšno tekmo smo pričakovali, tu so vedno takšne. V preteklosti, ko se je tekma podobno razvijala, smo tu po navadi potegnili krajši konec. Tudi psihično smo se dobro pripravili, vedeli smo, da to ne bo najlepša tekma. Najpomembnejše so nam tri točke, da smo ujeli priključek z vodilnimi. To je edino, kar šteje. Pritisk tekmeca na koncu je bilo ob takšnem izidu pričakovati. Veliko smo delali, da bi izboljšali trdnost obrambe, zdaj nam to uspeva in smo na dobri poti. Prvenstva se osvajajo z dobro obrambo. Upam, da se bo niz neporaženosti še nadaljeval. Poškodba Mirka Mutavčića sredi prvega polčasa nam je malo podrla taktični načrt, a ga je Malik Sellouki uspešno zamenjal."

"Obramba je osnova, želimo biti kompaktni, s tem smo zelo zadovoljni in na tem bomo gradili. Po zmagi se bomo zdaj z mirnimi glavami posvetili četrtkovi tekmi proti Domžalam v pokalu in nato naslednji proti Kopru," je poudaril Karanović.

Kronaveter z bele točke odločil v Sežani

Zadovoljen z igro Kronavetra

Vrhovec je v tej sezoni dvakrat zadel z 11-metrovke, tokrat je kazenski strel prepustil Kronavetru. "Že pred tekmo je bilo dogovorjeno, kdo bo izvajal 11-metrovko. Mogoče bo ta gol dvignil Rokovo samozavest. S svojimi izkušnjami in kakovostjo nam lahko še veliko prinese v nadaljevanju sezone."

"Krona" je v začetni postavi Maribora igral prvič po 27. aprilu, njegov strelski post pa je trajal vse od 17. decembra. "Mislim, da se je skozi tekmo dvigoval. Z njegovo igro sem zadovoljen," je ocenil trener Štajercev, ki je pogrešal kaznovanega Nina Žuglja.

Za zdaj kaže, da bo Karanović, ki je prejšnji mesec (začasno) nadomestil Simona Rožmana, na klopi Maribora sedel vsaj do 12. decembra, ko bo odigran zadnji krog v letošnjem letu. "Vedno znova ponavljam, da je najpomembnejše, da imamo dobre izide. Tudi v igri počasi postajamo dominantni. Bomo videli, kako se bo klub odločil po koncu jesenskega dela prvenstva, spoštoval bom vsako odločitev. Vesel sem, da imam dobro izhodišče," je povedal o svojem statusu.

Dušan Kosić je na klop Tabora sedel 9. septembra. Foto: www.alesfevzer.com
Dušan Kosić je na klop Tabora sedel 9. septembra. Foto: www.alesfevzer.com

Kosić o 11-metrovkah: Malo sem zmeden

Domači navijači so v drugem polčasu bentili predvsem zaradi zavlačevanja Mariborčanov, tudi glavni delivec pravice ni bil po njihovem okusu. Ko je Ognjen Mudrinski po uri igre padel ob Rodrigueju Bongonguiju, je sodnik Bojan Mertik, ki je v zadnjem letu in pol že nekajkrat razjezil češnjice, hitro pokazal na belo točko.

"Precej naivno oziroma zelo nespametno smo prejeli zadetek. To se nam zdaj dogaja že v nizu, zadnje tri tekme. Naredimo neko norost, zaradi katere smo kaznovani. Škoda je, da se je to pripetilo našemu najizkušenejšemu igralcu," je komentiral Kosić, ki zaradi kartonov ni mogel računati na standardnega člana prve postave Marka Krivičića. Manjkal je tudi Denis Kouao.

Sežančani so se po porazu prejšnji teden na gostovanju pri Olimpiji, ko so prav tako izgubili z 1:0, pritoževali, da so bili oškodovani za 11-metrovko, tokrat je bila dosojena proti njim. "Malo sem zmeden. Rad pa bi, da v prihodnje čim redkeje prihajamo v dvomljive dogodke, ker si jih vsak po svoje interpretira. Bilo je še nekaj takšnih trenutkov. V Celju so nam razveljavili zadetek za zmago tri minute pred koncem, tudi tokrat so dosodili prepovedan položaj, ko smo zatresli mrežo v 87. minuti," je omenil domači trener.

Sorodna novica Maribor z 11-metrovko strl Tabor; Mura izvlekla točko

"Potencial v ekipi je zelo dober"

"Mariboru ni uspelo priigrati veliko priložnosti, ob koncu je branil izid, tako kot Olimpija v prejšnjem krogu. Mogoče sem lahko zadovoljen, da smo se trudili do konca. Imamo neko disciplino v igri, željo in voljo, kakovostnih rešitev v položajih, ko bi lahko zadeli, pa nam zmanjka. Discipliniranost in organiziranost sta očitno premalo za rezultat. Vlagamo energijo, a vseeno ostanemo praznih rok zaradi takšnih ali drugačnih razlogov. Na podobnih tekmah bi lahko že nekajkrat zmagali, pa se to ni zgodilo. V napadu bomo morali biti konkretnejši. V prvem polčasu smo bili v vezni vrsti malo počasni, pričakujem več. Toda na drugi strani je bil Maribor in moramo tudi sami vedeti, kam spadamo. Morali bomo biti bolj odločni in kakovostni, če hočemo dobivati dvoboje s takšnimi igralci," je še dejal Kosić.

Pod njegovim vodstvom je Tabor po petih tekmah brez poraza zdaj nanizal dve zaporedni ničli. V soboto bo gostil zadnjeuvrščeni Kalcer Radomlje. "Medeni tedni so za nami. Prihajajo tekme, ko bomo morali biti rezultatsko uspešni, še veselo bo. Moram pa iskreno reči, da je potencial v ekipi zelo dober, tako karakterno kot vsebinsko. Imamo nekaj mladih, dobrih fantov. Tudi danes so dali svojo energijo, ko so šli v igro. To moramo izpiliti," je sklenil Ljubljančan na klopi Kraševcev.