Navijači Dušana Kosiča z Visokega pri Kranju pred vhodom na tribuno celjskega stadiona. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Navijači Dušana Kosiča z Visokega pri Kranju pred vhodom na tribuno celjskega stadiona. Foto: MMC RTV SLO/M. R.

Na tribuni je pesti zanj in za njegove varovance stiskala druščina z Visokega pri Kranju s posebnimi majicami, ki so jih pripravili za to priložnost. Na sprednji strani je bil napis "Celje šampion 2020", na hrbtni pa Kosič s krono na glavi. To majico je trener Celja prinesel tudi na novinarsko konferenco po tekmi.

"Skupina teh mojih prijateljev me je naučila zmagovati. Ko še nisem bil trener v Celju, sem se nekajkrat udeležil veteranskih turnirjev v malem nogometu. Prek Aleša Čeha sem spoznal te gospode. Na veteranskem turnirju v Ajdovščini smo zmagali in se potem še naprej družili. Tudi danes jih je prišlo deset sem. Pomagali so nam do te zmage. Neizmerno jim hvala!" je razložil Kosič.

"V njihovem lokalu na Visokem, poleg katerega je nogometno igrišče, v podporo Celju visi tudi celjski šal. Takoj pod šalom Barcelone, čeprav bi si bolj želel reči, da visi pod šalom Reala (smeh)," je še dodal.

Se torej priljubljeni "Dule" tudi danes še podi za žogo? "Ne, zdaj nič več ne igram, sem bolj 'penzioner'. Nimam časa, saj delam od sedmih zjutraj do sedmih zvečer. Ampak ob prvi priložnosti se jim bom pridružil."

Kosič: Hvala Sloveniji za podporo