Ni veliko manjkalo, pa bi v Ljubljano prišel  69-letni Harry Redknapp, v Angliji zelo uveljavljen trener. Foto: Reuters
Ni veliko manjkalo, pa bi v Ljubljano prišel 69-letni Harry Redknapp, v Angliji zelo uveljavljen trener. Foto: Reuters
Riyad Mahrez in Jamie Vardy
Leicester City in njegov pohod k naslovu angleškega prvaka (vse kaže, da mu bo uspelo) je nogometna zgodba leta, pri čemer ima veliko zaslug tudi Milan Mandarić. Foto: Reuters

"Želel sem ga angažirati za zadnjih šest tekem, vendar je zaseden pri Derby Countyju. Razmišljal sem tudi o Royu Keanu, vendar potrebujeta čas, da se privadita na slovenske razmere, tako da za teh šest krogov potrebujem trenerja, ki pozna slovenski prostor," je povedal predsednik nogometašev Olimpije, ki je prejšnji teden igral glavno vlogo na domačem prizorišču. Najprej je sporočil, da se je moral zaradi rasistične opazke raziti s trenerjem Markom Nikolićem, iz kluba je odšel tudi športni direktor Ranko Stojić, nov trener pa je v petek postal Rodolfo Vanoli.

V igri za trenerski stolček Olimpije je bil tudi Krunoslav Jurčić, ki je bil to sezono (pred Darkom Milanićem) trener Maribora: "Pogovarjala sva se. Bil sem presenečen, ko so ga odpustili iz Maribora, a kot predsednik Olimpije srečen. Kulturen, mlad, nogometno izobražen. Žal mi je, ker je zavrnil mojo ponudbo. Ranko Stojić mi je priporočil tudi Tomislava Ivkovića."

Novinar Jutarnjega lista se je v Ljubljano na ekskluzivni intervju z Mandarićem pripeljal predvsem zaradi zgodbe leta, Leicester Cityja, ki je na poti k naslovu angleškega prvaka. Mandarić je leta 2007 za milijon funtov kupil Leicester City, ki je takrat životaril v tretji ligi. Vanj je vložil še 22 milijonov in začel se je vzpon. Vrednost ekipe je danes ocenjena na 300 milijonov funtov.

"Gre za potrditev, da v nogometu ne gre samo za denar. Ko sem klub kupil za milijon funtov, je imel veliko dolgov, vendar sem presodil, da ima potencial, fantastičen stadion in dobro mladinsko šolo. Zgodba nista samo Claudio Ranieri in Jamie Vardy, ampak tudi babice s šali, ki gredo s klubom na gostovanja."