Lamin Colley in Antoine Makoumbou se bosta znova srečala čez slaba dva tedna v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com
Lamin Colley in Antoine Makoumbou se bosta znova srečala čez slaba dva tedna v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com

Ko je 3. marca Maribor na Bonifiki z 1:2 premagal Koper in mu pred zadnjo tretjino sezone ušel na šest točk prednosti, se je zdelo, da Primorci popuščajo in ne bodo zdržali v boju za naslov prvaka. Tri dni pozneje so v 93. minuti izgubili še dve dragoceni točki v Sežani (1:1).

A po nizu sedmih tekem brez poraza in štirih zaporednih zmagah so znova za petami vijoličastim in zaostajajo samo točko. Predvsem so popravili igro v obrambi in od omenjenega derbija proti Mariboru prejeli zgolj tri zadetke.

V soboto so se treh točk veselili v Domžalah (0:1) in se rumeni družini oddolžili za poraz v Kopru 20. februarja, ko so Domžalčani sploh nazadnje zmagali. Zdaj je pred Koprčani ključnih 14 dni. V četrtek bodo v polfinalu Pokala Pivovarna Union gostili Celje in v nedeljo v prvenstvu še Olimpijo. 30. aprila pa jih čaka veliki obračun v Ljudskem vrtu, kjer so 1. novembra doživeli edini gostujoči poraz v tej sezoni (2:0) in kjer so zadnjič zmagali avgusta 2009.

Colley zadel in izsilil rdeči karton v Domžalah

S pragmatično igro do rezultata

"V Kopru se vsi dobro zavedamo, da si ljudje zapomnijo samo zmagovalce. Gremo s tekme na tekmo in videli bomo, kaj nam bo to na koncu prineslo," pred končnico sezone pravi trener Zoran Zeljković. Kapetan Ivica Guberac dodaja: "Ne obremenjujemo se z bojem z Mariborom, dajemo pa na vsaki tekmi svoj maksimum. Oni imajo svojo zgodbo, mi svojo. Na nas ni nobenega pritiska."

Zeljković sicer ni bil preveč zadovoljen z igro ob Kamniški Bistrici, toda najpomembnejša je bila zmaga. "Veseli me le, da smo se prilagodili razmeram na igrišču, ki je res v slabem stanju. Igrali smo pragmatično, tako kot se je dalo. Tekmecu nismo dali veliko, čakali smo svoje priložnosti in eno izkoristili. Mislim, da smo zasluženo zmagali."

Podobno je razmišljal Guberac: "Nismo briljirali, a igrali smo na rezultat. Prišli smo zmagat, zmagali smo z 1:0 in to šteje. Jutri ne bo nihče govoril o tem, kako smo igrali, ampak samo o tem, da smo zmagali."

Za Domžalčane je po učvrstitvi na sredini lestvice prioriteta postal pokal. "Že nekaj časa razmišljamo o pokalu, ki nam lahko prinese največ, saj si želimo evropsko vozovnico. Zato na zadnjih tekmah namenjamo minutažo večjemu številu igralcev, predvsem mladim. Želimo se uvrstiti v finale pokala, verjamem, da se nam bo to obrestovalo," je razložil trener Dejan Djuranović.

Spodrsljaj Maribora proti Radomljam

Karanović: Rad bi videl takšen odnos tekmecev tudi na drugih tekmah

Mariborčani so po slavju na derbiju proti Olimpiji v petek osvojili samo točko proti Radomljam (0:0). Po porazu proti Bravu (1:2) in remiju proti Muri (1:1) je bila to že tretja oddaja točk na domačem stadionu v dobrem mesecu oziroma po že omenjeni zmagi v Kopru.

"Moramo biti zadovoljni tudi s tem, čeprav nismo zmagali. Dejstvo je, da smo naredili preveč individualnih napak v napadu, kjer smo imeli nekaj nenadzorovanih podaj. Ob tako zgoščeni postavitvi tekmecev ni enostavno priti do vrat, bilo je tudi nekoliko preveč 'carinjenja' žoge. Velika želja po še eni zmagi je bila tista, ki je privedla do določenih napak. Težava je bila v natančnosti pri izpeljavi akcij in učinkovitosti," je vtise strnil domači trener Radovan Karanović.

Odsotnost poškodovanega najboljšega strelca Ognjena Mudrinskega, bolečine pri adduktorju Martina Milca in slabo počutje Nina Žuglja (slednja dva sta igrala v drugem polčasu) so poskrbeli, da Štajerci niso povsem mirno pričakali dvoboja proti tekmecu, ki se bori za obstanek.

Karanović si je po remiju privoščil tudi nekoliko nenavadno izjavo: "Na neki način pričakujem, da ekipe, kot so Radomlje, tudi na drugih tekmah igrajo na takšen način. Rad bi videl takšen odnos tudi na drugih tekmah."

Iz Sežane ob zadnjih dveh obiskih s polnim izkupičkom

V soboto se bodo Mariborčani pomerili še z enim moštvom z dna lestvice, sežanskim Taborom. Gostovali bodo na Krasu, kjer so imeli v preteklosti že težave, so pa tam dobili zadnji dve tekmi. Februarja lani so ob trenerskem debiju Saše Gajserja zmagali z 0:4, 24. oktobra pa s Karanovićem na klopi z 0:1. Edini zadetek na skromnem srečanju z malo priložnostmi je v 61. minuti z 11-metrovke dosegel Rok Kronaveter.

"Upam, da bodo fantje iz tega položaja prišli še bolj povezani. Ostati moramo mirni, še vedno smo le mi tisti, ki odločamo o svoji usodi. Sami lahko rešimo vse na naslednjih tekmah in iz tega moramo izhajati," pravi Karanović.

Nukić edini strelec v praznih Stožicah

Elšnik: Naslednjič moramo biti boljši

Osem točk za Mariborom in sedem točk za Koprom je Olimpija, ki je Tabor še četrtič v tej sezoni premagala z enim zadetkom razlike (1:0).

"Ni bilo najboljše, a na koncu smo uspeli izvleči tri točke. Zmanjkalo nam je malo moči oziroma koncentracije, da bi dosegli še en zadetek in prej odločili zmagovalca. Potem bi lažje nadzorovali potek tekme. Tako pa smo jih sami držali v igri do konca in malo trpeli. Treba je osvajati točke tudi, ko nimaš dobrega dne. A naslednjič moramo biti boljši," je tekmo v Stožicah opisal kapetan Timi Max Elšnik.

Trener Robert Prosinečki je dodal: "Tabor je organizirana ekipa, ki nam je povzročala veliko težav. Res dobro so stali na igrišču in težko jih je bilo prebiti. Nismo igrali tako dobro kot na prejšnjih dveh obračunih proti Radomljam in Mariboru. Delali smo napake pri organizaciji in podajah, manjkala nam je mirnost. Tudi v Kopru nas seveda zanima samo zmaga."

Olimpija, ki je konec oktobra na Bonifiki slavila z 0:1, a nato štiri dni pozneje proti kanarčkom izpadla v četrtfinalu pokala, se bo do konca sezone najbrž borila za tretje mesto z Muro. Ta bo danes igrala proti Aluminiju. Četrto mesto bo v Evropo peljalo le v primeru, če bodo pokalni zmagovalci Koprčani.

Lestvica

MARIBOR           31 18  6  7 47:30 60
KOPER             31 17  8  6 50:34 59
OLIMPIJA          31 15  7  9 44:32 52
MURA              30 12 11  7 42:39 47
BRAVO             31 11  9 11 29:29 42
CELJE             31 11  5 15 37:42 38
DOMŽALE           31  9 10 12 37:38 37
KALCER RADOMLJE   31  8  9 14 34:44 33
CB24 TABOR SEŽANA 31  7  8 16 26:33 29
ALUMINIJ          30  4 11 15 27:52 23

32. krog

Sobota, 23. aprila, ob 17.30:
CB24 TABOR SEŽANA – MARIBOR

Ob 20.15:
KALCER RADOMLJE – MURA

Nedelja, 24. aprila, ob 15.00:
BRAVO – DOMŽALE

Ob 20.15:
KOPER – OLIMPIJA

Ponedeljek, 25. aprila, ob 20.15:
ALUMINIJ – CELJE


33. krog

Petek, 29. aprila, ob 20.15:
CELJE – MURA

Sobota, 30. aprila, ob 17.30:
CB24 TABOR SEŽANA – KALCER RADOMLJE

Ob 20.15:
MARIBOR – KOPER

Nedelja, 1. maja, ob 17.30:
DOMŽALE – ALUMINIJ

Ob 20.15:
OLIMPIJA – BRAVO


34. krog

Sobota, 7. maja:
KALCER RADOMLJE – CELJE

MURA – DOMŽALE

ALUMINIJ – OLIMPIJA

BRAVO – MARIBOR

KOPER – CB24 TABOR SEŽANA


35. krog

Sobota, 14. maja:
KOPER – KALCER RADOMLJE

CB24 TABOR SEŽANA – BRAVO

MARIBOR – ALUMINIJ

OLIMPIJA – MURA

DOMŽALE – CELJE


36. krog

Sobota, 21. maja:
KALCER RADOMLJE – DOMŽALE

CELJE – OLIMPIJA

MURA – MARIBOR

ALUMINIJ – CB24 TABOR SEŽANA

BRAVO – KOPER