Miroslav Radović je v spomladanskem delu igral na vseh 14 tekmah, na zelenici je bil 1.187 minut. Foto: www.alesfevzer.com
Miroslav Radović je v spomladanskem delu igral na vseh 14 tekmah, na zelenici je bil 1.187 minut. Foto: www.alesfevzer.com

32-letni Srb je prišel v Ljubljano v zimskem prestopnem roku. Zadel je proti Kopru in Krki, z izkušnjami pa je zelo pomagal zeleno-belim do prvega naslova državnega prvaka po letu 1995.

"S predsednikom Milanom Mandarićem sva imela gosposki dogovor o mojem odhodu, ki je zdaj izpolnjen. Predsedniku želim veliko zdravja in uspeha z Olimpijo. Zahvaljujem se svojim soigralcem, s katerimi smo v Ljubljano vrnili naslov državnih prvakov. Prav tako gre izjemna zahvala navijačem, ki so me od prvega dne vzeli za svojega in mi izkazali izjemno podporo. Nobena skrivnost ni, da sem v klub prišel predvsem zaradi Marka Nikolića, življenje gre naprej, Olimpiji pa seveda želim vse dobro v prihajajoči evropski sezoni," je povedal Radović.

Predsednik Mandarić je dodal: "Miroslavu se želim iskreno zahvaliti za njegov doprinos k velikemu uspehu Olimpije v tej sezoni - naslovu državnih nogometnih prvakov. Žal nam je, da ne bo ostal v našem klubu, a takšen je bil najin dogovor, ki ga spoštujem. Z Miroslavom se razhajamo v prijateljskem odnosu, želim mu vse najboljše v nadaljnji karieri in poudaril bi, da mu vrata Olimpije vedno ostajajo odprta."

Širok nova okrepitev Domžal
Domžale so danes začelo priprave na novo sezono. Strokovno vodstvo je na zboru in prvem treningu pozdravilo 30 nogometašev, ki so s 17-dnevnega dopusta prišli dobre volje. V ekipi je nov obraz, saj se je moštvu pridružil 25-letni Matija Širok. Domžalski nogometaši bodo v 22 dneh, kolikor jih loči do prve tekme prvega kroga kvalifikacij za Evropsko ligo, opravili 25 treningov in odigrali štiri prijateljske obračune.

Širok je z dvakratnimi državnimi prvaki podpisal dveletno pogodbo. Desni bočni branilec je večino svoje kariere preživel v matični Gorici, drugi del pretekle sezone pa je odigral v poljskem klubu Jagiellonia. V slovenski ligi je odigral že 169 tekem in dosegel osem golov.