Bojan Vručina je Rudarju priigral točko. Foto: www.alesfevzer.com
Bojan Vručina je Rudarju priigral točko. Foto: www.alesfevzer.com
Milivoje Novaković
Milivoje Novaković je imel v prvem polčasu dve lepi priložnosti in v drugo popeljal vijoličaste v vodstvo. Foto: www.alesfevzer.com
Šme: Naporen ritem ne sme biti izgovor
Maribor po štirih zmagah zgolj remiziral

Vijoličasti imajo zdaj na drugem mestu štiri točke zaostanka za vodilno Olimpijo, ki bo medsebojni obračun – čez dva kroga – tako pričakala v vodstvu. Mariborčani, ki so prekinili niz štirih zaporednih zmag, so bili konkretnejši v prvem delu, drugi del pa je pripadel gostiteljem, ki so bili tudi po izenačenju nekajkrat zelo nevarni.

Strelca Novaković in Vručina
Že v četrti minuti se je v kazenskem prostoru med dvema domačima branilcema dobro znašel Milivoje Novaković, prišel do strela, a je bil Matej Radan na mestu. V 26. minuti pa je reprezentančni napadalec poskrbel za prednost Maribora. Marwan Kabha je podal v kazenski prostor, kjer je Jean Claude Billong pozabil na Novakovića, ki je lepo žogo ustavil s prsmi, nato pa jo z levico čez Radana poslal pod prečko. Velika priložnost se je v prvem polčasu po še eni veliki napaki velenjske obrambe ponudila tudi Luki Zahoviću, ki je ostal sam v kazenskem prostoru, a z obrata meril mimo vrat. Z dvema obrambama Johnu Maryju se je v prvih 45 minutah izkazal Jasmin Handanović.

V drugem delu so Velenjčani zaigrali napadalneje, kar se jim je obrestovalo v 66. minuti. Damjan Trifković je z leve strani podal predložek, na drugi strani je pritekel Klemen Bolha, ki je podal pred vrata. Žoga se je odbila od Erika Janže in prišla do Bojana Vručine, ki jo je z izvrstnim volejem poslal pod prečko nemočnega Handanovića. Veliko priložnost je imel zatem tudi Mary, a je ostalo pri izenačenju. Enako je bilo tudi na drugi strani, ko je v 76. minuti nevarno poskusil junak prvega medsebojnega obračuna letos Sunny Omoregie, ki je na zelenico prišel le dve minuti prej. Do konca so še nekajkrat zapretili gostitelji, a so bili poskusi Bolhe, Darka Zeca in Mateja Eterovića brez uspeha.

Rezultate in statistiko tekem lahko v živo spremljate z mobilno aplikacijo RTV Šport

Aluminij je drugič zapored na domačem terenu odigral tekmo z 0:0. Po Gorici sta še proti Kopru mreži v Kidričevem obmirovali. Na splošno so nogometaši v rdečih dresih izjemno neučinkoviti, saj niso mreže zatresli že pet tekem. Tako ostajajo na predzadnjem mestu, Koprčani pa so zdaj peti. Gostitelji so bili nevarnejši v prvem polčasu. Predvsem v zaključku prvega dela je bilo vroče pred primorskimi vrati. Najprej je v 40. minuti z glavo streljal Vedran Turkaj, a je poskus ubranil Vasja Simčič, Mihael Ribernik pa je z glavo meril mimo vrat.

Tri vratnice, a brez golov
Simčič se je z obrambo izkazal tudi kmalu po začetku drugega polčasa, ko je zaustavil poskus Lovra Bizjaka, tri minute pozneje pa so bili zelo nevarni gostje. Najprej je nekdanji hrvaški reprezentant Danijel Pranjić s prostega strela zadel vratnico. Okvir Aluminijevih vrat se je zatresel tudi v naslednjem napadu, ko je z leve strani predložek po lepi kombinaciji poslal Gregor Sikošek. Žoga je preletela vse v kazenskem prostoru, a je tudi z desne strani sledil predložek. Zlatan Muslimović sicer žoge ni najbolje zadel, a je Luka Janžeković obstal, žoga pa se je kotalila proti golu, a zadela le vratnico.

V 61. minuti se je vratnica zatresla tudi na drugi strani, ko je z roba kazenskega prostora streljal Dejan Krljanović. V 70. minuti se je koprska mreža zatresla, ko je po kotu zadel Josip Zeba, a zaradi prekrška nad Simčičem je bil zadetek razveljavljen.


11. krog:
ALUMINIJ - LUKA KOPER 0:0

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Turkalj, Zeba, Kocić, Krljanović, Rogina (64./Cvek), Vrbanec, Rebernik, Kramer (46./Srdić), Bizjak (83./Tahiraj).

Luka Koper: Simčič, Dedić, Gregov, Datković, Sikošek, Pekuson (75./Jurina), Pranjić (57./Pučko), Kokorović, Valencia, Park, Muslimović.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


RUDAR - MARIBOR 1:1 (0:1)
1.500; Vručina 66.; Novaković 26.

Rudar: Radan, Babić, Zec, Mužek, Billong (46./Grgić), Vručina (91./Eterović), Trifković, Pišek, Bolha, Lotrič (88./Dodlek), Mary.

Maribor: Handanović, Palčič, Šme, Defendi, Janža, Kabha, Pihler (64./Bohar), Salalich, Vršič (67./Tavares), Zahović (74./Omoregie), Novaković.

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


Odigrano v soboto:
GORICA - CELJE 0:1 (0:1)
700; Volaš 24.

DOMŽALE - KRŠKO 5:0 (3:0)
600; Alvir 3., Repas 25., Vuk 28., 53., Matjašič 64.

OLIMPIJA - KALCER RADOMLJE 2:0 (1:0)
1.000; Zajc 30., Kirm 64.

Lestvica:                            
OLIMPIJA           11  8 1 2 17:6  25
MARIBOR            11  6 3 2 19:10 21
DOMŽALE            11  6 2 3 24:11 20
GORICA             10  5 1 4 11:8  16
LUKA KOPER         10  5 1 4  9:8  16
CELJE              11  5 1 5 12:12 16
RUDAR              11  3 3 5 13:14 12
KRŠKO              11  3 3 5  9:18 12
ALUMINIJ           11  2 3 6  9:17  9
KALCER RADOMLJE    11  0 4 7  7:26  4

Šme: Naporen ritem ne sme biti izgovor
Maribor po štirih zmagah zgolj remiziral