Napadalni trio Olimpije Ante Vukušić, Andrej Vombergar in Đorđe Ivanović v pogovoru z Damirjem Skomino. Foto: www.alesfevzer.com
Napadalni trio Olimpije Ante Vukušić, Andrej Vombergar in Đorđe Ivanović v pogovoru z Damirjem Skomino. Foto: www.alesfevzer.com

"Gotovo imamo več možnosti za napredek kot Maribor, saj smo zamenjali pol ekipe, pri njih pa ni bilo velikih sprememb. Ko bo "mašina" stekla, bo to čisto druga ekipa. V slačilnici je čutiti malce nezadovoljstva, saj smo si želeli treh točk. Ustvarili smo si kar nekaj priložnosti, da bi dosegli drugi zadetek. Poznalo se je sicer, da smo imeli med tednom tekmo proti Gorici. Kljub temu smo solidno odigrali, bilo je dovolj energije, predvsem v drugem polčasu. V kratkem obdobju smo osvojili sedem točk in se prebili nekoliko višje na lestvici," je še dodal.

Na derbijih pogosto ni umiranja v lepoti, saj si obe ekipi želita zmagati. Gotovo se je na zadnjih dveh derbijih poznalo tudi to, da so bile tribune prazne. Navijači ti dajo kanček dodatne moči in kakovosti. Dobrodošlo je bilo, da se je s tribun slišalo vsaj nekaj navijačev, saj vzdušje pomaga obema ekipama.

Timi Max Elšnik

Potem ko so Ljubljančani prejšnjo nedeljo dvoboj z Domžalami začeli na zadnjem mestu na lestvici, so s tremi uspešnimi tekmami precej dvignili razpoloženje v svojem moštvu. "Glede na vse okoliščine in glede na to, kako je potekala tekma, moramo biti zadovoljni s točko. V vsakem primeru smo na pravi poti," je poudaril trener Dino Skender.

Camoranesi ga ni presenetil

"V prvem polčasu smo igrali tako, kot smo se dogovorili, poskušali smo otežiti delo Mariboru. Vedeli smo, da bodo v nekem trenutku poskušali tvegati in pri tem smo jim želeli čim bolje parirati. Tako rekoč iz ničesar smo nato prejeli zadetek iz dvomljivega položaja. Žal mi je načina, kako smo dobili gol, saj smo stali tako, kot bi morali. Do konca tekme smo potem igrali dobro. V drugem polčasu smo bili v polju veliko boljši," je komentiral Hrvat na klopi Olimpije.

"Seveda bi si želel še več priložnosti, toda Maribor je igral s tremi zelo močnimi osrednjimi branilci in petimi igralci v zadnji vrsti. Tega ni bilo lahko prebiti s predložki in globinskimi podajami. Mislim, da se je Maribor bal teh podaj, napadanja prostora, Ivanovića in Vombergarja, prav tako naših predložkov. Pred tekmo smo zaznali, da nas spoštujejo. Povrhu vsega Camoranesi rad igra s petimi branilci. To me ni presenetilo, z Mariborom in Camoranesijem sem se že srečal v pretekli sezoni. Zelo hitro smo se prilagodili njihovi formaciji."

Sorodna novica Neprepričljivi Maribor pri gradnji napada izgubil preveč žog

Zadetek padel tri minute po zamenjavi Vombergarja

Po prvem polčasu sta v slačilnici ostala Nik Kapun in Radivoj Bosić, zamenjala sta ju najnovejša okrepitev Luka Marin in Ante Vukušić. "V prvem polčasu smo imeli na desni strani nekaj težav. Vsa čast Kapunu, saj smo ga žrtvovali in dali na položaj, ki njemu ni ljub. Manjkal nam je igralec, s katerim bi dobili nekaj prebojnosti v sredini. Potrebne je bilo nekaj svežine s klopi, tudi rezultat nas je prisilil v spremembe," je pojasnil Skender.

V 72. minuti je iz igre odšel še Andrej Vombergar, namesto njega je zaigral Gal Kurež. Tri minute zatem je Olimpija izenačila. "Vukušića smo na začetku drugega polčasa poskušali dodati Vombergarju in Ivanoviću, ki se je preselil na desno stran, a smo ugotovili, da s tem nismo dobili, kar smo želeli. Mogoče je bil kakšen navijač nezadovoljen, ko smo iz igre povlekli Vombergarja, toda Ivanovića smo želeli nekoliko približati golu, s Kurežem pa pridobiti prebojnost. Na koncu je izpadlo dobro."

"Ne pozabite na Vukušića"

Kako je akcijo za zadetek videl Elšnik? "Ker smo zaostajali, smo imeli pobudo in nekoliko več časa žogo v svojih nogah. Na srečo sem bil prvi pri odbiti žogi, ki se je nato odbila do Ivanovića. Hvala Bogu, da imamo igralca, kot je on, to smo potrebovali."

Nekdanji član Partizana je dosegel že četrti zadetek v letošnjem prvenstvu. "V napadu smo dobro igrali, še posebej v drugem polčasu, pritiskali smo, kolikor smo mogli. Lani je gole zabijal Vukušić, letos jih na začetku sezone Ivanović. Trenutno kaže to, zaradi česar smo ga pripeljali. Kdo dosega zadetke, niti ni toliko pomembno. Ne bi želel pozabiti na Vukušića. Če bo ostal v klubu, bomo poskušali najti prostor za vse. Sezona je še dolga, smo še ekipa v nastajanju. Še vedno se uigravamo, ni še videti avtomatizmov in mehanizmov. Toda v kratkem času smo prišli do neke dobre ravni," je sklenil Skender, ki je dokončno ostal brez Endrija Cekicija, ki se je preselil k turškemu prvoligašu MKE Ankaragücü.

Mislim, da derbi ni bil nič kaj slabši kot tisti konec junija. Evropa je za nas prišla prezgodaj, ker smo zamenjali celotno ekipo. Slovenska liga in ekipe se razvijajo, podobno kot je bilo na Hrvaškem. Ne strinjam se s pesimističnimi ocenami. Vedno govorim, da je slovenski nogomet presenetljivo dober in za tem stojim.

Dino Skender
Ivanović zagotovil Olimpiji točko v Ljudskem vrtu.
Elšnik: Ko mašina steče, bo Olimpija čisto drugačna ekipa