Vodstvo Maribora bo znova plačalo kazen zaradi neredov navijačev. Foto: BoBo
Vodstvo Maribora bo znova plačalo kazen zaradi neredov navijačev. Foto: BoBo

Mariboru izrekel kazen zaradi navijaških izgredov med in po tekmi 31. kroga proti Luki Koper (2:2). Vijoličasti bodo odšteli 15.000 evrov, za dve tekmi pa bo zaprta južna tribuna.

Organizirana navijaška skupina Viole je med tekmo na tribuni prižgala in na igralno površino odvrgla večje število pirotehničnih sredstev, po končani tekmi pa je več članov navijaške skupine, nezadovoljnih z neodločenim izidom, vdrlo na igrišče in ustrahovalo igralce, da so slekli drese in jih izročili navijačem.

Disciplinski sodnik NZS-ja Roman Rogelj je v obrazložitvi kazni zapisal, da gre v tem primeru za "eklatanten primer psihičnega nasilja nad igralci, ki so bili javno osramočeni in ponižani, posledično pa je bila prizadeta tudi njihova osebna integriteta. Opisano ravnanje članov organizirane navijaške skupine ekipe Maribor je absolutno nesprejemljivo in nedopustno ter brez dvoma še eden izmed znakov njihove popolne ignorance vseh zakonskih predpisov, opozoril in navodil organizatorja tekmovanja ter načel fair playa, hkrati pa tudi dokaz, da je edino vodilo njihovega delovanja zakon ulice, po katerem so za dosego lastnih interesov in ciljev dovoljena vsa sredstva."

Upoštevajoč navedeno in načelo ničelne tolerance je disciplinski sodnik Mariboru izrekel skupno kazen v višini 15.000 evrov, od tega 10.000 evrov zaradi psihičnega nasilja navijačev nad igralci, 950 evrov zaradi uporabe pirotehničnih sredstev, 3.000 evrov zaradi pasivnosti varnostne službe in 1.050 evrov zaradi predkaznovanosti.

Proti Rudarju in Gorici brez navijačev
Člani organizirane navijaške skupine so znova storili enega izmed prekrškov, za katere je bila klubu že izrečena pogojna kazen igranja na dveh domačih tekmah Prve lige v Mariboru brez prisotnosti gledalcev na tribuni jug. Omenjena pogojna kazen se prekliče in klubu poleg enotne denarne kazni izreče kazen igranja na dveh domačih prvenstvenih tekmah Prve lige v Mariboru brez prisotnosti gledalcev na tribuni jug. Vijoličasti bodo 11. maja gostili Rudar, v zadnjem krogu pa v Ljudski vrt prihaja Gorica.