Maribor je v Prvi ligi TS neporažen že od sredine avgusta. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor je v Prvi ligi TS neporažen že od sredine avgusta. Foto: www.alesfevzer.com
Tine Kavčič in Dalibor Volaš
Gorica je osvojila prvo letošnjo točko proti Celju, ki je bilo na prvih dveh tekmah boljše z 1:0 in 1:2. Foto: www.alesfevzer.com
Zahović rešil Maribor proti Rudarju
Zadetki s tekem v Celju in Kopru

Nove tri točke za vodilno moštvo državnega prvenstva so prišle mnogo težje od pričakovanj. Trener Darko Milanič začetne enajsterice, ki je v zadnjih dvobojih prinašala zanesljive zmage, ni spreminjal. A za razliko od prejšnjih dveh tekem, ko so Mariborčani hitro prišli do visokega vodstva in tekmo povsem nadzirali, so se Velenjčani izkazali z akcijami pred golom Jasmina Handanovića in napovedali, da bo Mariborčanom pot do cilja zelo otežena.

Prvi polčas je bil povsem izenačen in domači so težko prišli do pravih priložnosti, neugodni gostje so jih imeli celo več. V 33. minuti so Mariborčani zahtevali 11-metrovko, ko je Stjepan Babić podrl Luko Zahovića, toda sodnikova piščalka je ostala nema. V 36. minuti so Velenjčani pripravili najbolj nevarno akcijo. Marko Iharoš je poslal predložek z desne strani, Dominik Glavina je zadel vratnico, po odbiti žogi je ponovno streljal, a je žogo ustavil Handanović, Marko Šuler pa jo je poslal v kot.

Drugi polčas se je začel s pobudo vijoličastih. Že v 49. minuti bi lahko prišli do vodstva. Po kotu z leve strani je bil v skoku najvišji Marwan Kabha, toda nekdanji vratar Maribora Matej Radan je uspešno posredoval. V nadaljevanju je Handanović z uspešnima obramba dvakrat rešil mrežo gostiteljev. Najprej je v 60. minuti odbil strel Vrućine z leve strani, štiri minute pozneje pa je po strelu Babića z 20 metrov pod prečko žogo preusmeril v kot.

Maribor je v 81. minuti le prišel do gola, ko je Zahović spretno z leve strani prišel do strela in žogo v slogu velemojstrov poslal čez Radana. Handanović je v 88. minuti ubranil strel Iharošu in ostalo je pri 1:0.

V Celju strelca Žigon in Volaš
Prvi polčas na Areni Petrol je pripadel Novogoričanom, čeprav so bili Celjani tisti, ki so bili konkretnejši in napadalnejši. Primorci so izkoristili enega od dveh strelov, v 41. minuti je po lepi podaji Sandija Arčona s peto z leve strani v nasprotni kot celjskih vrat zadel Dejan Žigon.

V uvodu drugega polčasa so Celjani nadaljevali pobudo in v 63. minuti so vendarle unovčili pritisk proti vratom gostov. Po kotu Lovreta Ćirjaka je z glavo izenačil Dalibor Volaš. Ta je v nadaljevanju še dvakrat nevarno, a ne dovolj natančno streljal iz kazenskega prostora, medtem ko je bil pri gostih do konca tekme še najnevarnejši poskus Mirana Burgića v 88. minuti. Žogo po njegovem strelu z glavo je Matic Kotnik odbil.
Koper enkrat v mrežo in trikrat v okvir vrat
Koprčani so po treh tekmah, na katerih niso dosegli zadetka, odpor Aluminija strli v 84. minuti, ko je mrežo iz bližine zatresel rezervist Luka Vekić po podaji Mateja Pučka z desne strani. Primorci so prekinili niz štirih tekem brez zmage in petih brez zmage na domačem igrišču.

V 16. minuti je bil prvi blizu zadetka Courage Pekuson, ki je z dobrih desetih metrov zadel vratnico. Gostje so nase opozorili v zadnjih 15 minutah prvega polčasa, ko so dvakrat resno ogrozili Marijana Antolovića. Blaž Kramer je z leve strani z roba kazenskega prostora meril le malce mimo nasprotne vratnice, Žiga Škoflek pa se je sam znašel pred koprskim vratarjem, a žogo popeljal nekoliko preveč v levo, tako da je iz bližine zatresel le zunanji del mreže.

V 65. minuti je bil Škoflek še enkrat v ugodnem položaju pred Antolovićem, a je zgrešil žogo. Tri minute pozneje je na drugi strani Ruben Belima s strelom z glavo oplazil prečko Aluminijevega gola. Po edinem zadetku je v četrti minuti sodnikovega dodatka prečka veselje preprečila tudi Ivorju Horvatu, ki je lepo prodrl v kazenski prostor.

20. krog:
CELJE - GORICA 1:1 (0:1)
300; Volaš 63.; Žigon 41.

Celje:
Kotnik, Kous, Džinić, D. Hadžić, Travner ( 56./Požeg Vancaš), Pungaršek, Pišek , Cvijanović ( 70./I. Hadžić), Podlogar, Čirjak, Volaš .

Gorica: Sorčan, Gregorič ( 87./Curk), Kavčič, Jogan, Škarabot, Nagode ( 77./Osuji), Grudina, Kolenc, Arčon ( 83./Franciosi), Žigon, Burgić .
Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)



LUKA KOPER
- ALUMINIJ 1:0 (0:0)
250; Vekić 84.
Luka Koper: Antolović, Andrejašič, Datković , Sikošek ( 36./Paljk), Pučko , Krivičić ( 60./Vekić ), Biljan, Kokorović, Pranjić, Belima ( 90./Horvat), Pekuson.
Aluminij: Janžeković, Jakšić ( 46./Vezjak), Turkalj, Zeba, Kocić , Škoflek, Cvek, Krljanović, Tahiraj ( 90./Rebernik), Kramer ( 74./Srdić), Vrbanec.
Sodnik:
Mitja Žganec (Ljubljana)



MARIBOR
- RUDAR 1:0 (0:0)
2.500; Zahović 81.
Maribor: Handanović, Šme, Rajčević, Šuler, Janža, Kabha , Pihler ( 65./Vrhovec), Sallalich ( 74./Hotić), Vršič, Zahović, Tavares ( 89./Mertelj).
Rudar: Radan, Iharoš, Billong, Kašnik , Mužek , Bolha, Trifković, Babić , Vručina ( 76./Pišek), Mary, Glavina .

Sodnik: Roman Glažar (Hajdina)



Nedelja ob 14.00:

KRŠKO - DOMŽALE

Ob 16.55:
KALCER RADOMLJE - OLIMPIJA

Lestvica:                      
MARIBOR           20 14 4  2 40:12 46
OLIMPIJA          19 13 3  3 29:13 42
DOMŽALE           19 11 2  6 42:20 35
CELJE             20  8 3  9 24:23 27
GORICA            20  7 6  7 23:23 27
LUKA KOPER        20  7 5  8 18:24 26
RUDAR             20  6 6  8 25:26 24
KRŠKO             19  4 8  7 19:30 20
ALUMINIJ          20  3 6 11 13:32 15
KALCER RADOMLJE   19  1 5 13 14:44  8

Zahović rešil Maribor proti Rudarju
Zadetki s tekem v Celju in Kopru