Foto:
Foto:

Uprava celjskega kluba je Pušnikovo odstopno izjavo sprejela, saj ocenjuje, da so bili doseženi rezultati članskega moštva v letošnji sezoni slabši od načrtovanega in pomenijo razočaranje tako za navijače kot za pokrovitelje.

Vseeno uprava meni, da je bilo skoraj štiriletno sodelovanje s Pušnikom zelo uspešno. Z njim namerava še naprej sodelovati. Publikum je trenutno na sedmem mestu prvoligaške lestvice in se bo stežka uvrstil v ligo za prvaka.

Petim klubom grozi odvzem točk
Združenje 1. SNL je pregledalo poslovanje slovenskih nogometnih klubov v jesenskem delu sezone. Petim klubom grozi odvzem točk.

Dravograd (dolg 10.777.000 SIT) in Ljubljana (6.630.000) sta lahko ob pet točk, Mura (901.000) ob dve, Šmartno (532.282) in Koper (334.850) pa ob eno. Rok za poravnavo obveznosti je 20. marec. Med upniki je bila tudi KD Olimpija (1.478.328), a je pripravila primerno dokumentacijo in poravnala obveznosti do sklepov predsedstva.

Urejene razmere so v CMC Publikumu, Domžalah, Gorici in Kumho Dravi. Pri Mariboru PL in Primorju pa so dosegli sporazum o prenosu zapadlih obveznosti.

Predsednik združenja Brane Florjanič je zadovoljen s postavljenimi temelji, ki jih dobivajo klubi. Pred dvema letoma, ko so začeli urejati finančno stanje v klubih, je imela status urejena le dobra tretjina igralcev, zdaj jih je več kot 90 odstotkov. "Tudi dolgovi so evidentirani in igralci imajo možnost iti korak naprej," pravi Florjanič.