Strokovni štab Manchester Uniteda je nemo opazoval sramoten poraz. Foto: Reuters
Strokovni štab Manchester Uniteda je nemo opazoval sramoten poraz. Foto: Reuters
Will Grigg
Will Grigg je dvakrat zatresel gostujočo mrežo. Foto: Reuters

Nizozemski strokovnjak, ki je v prvih dveh krogih Premier lige remiziral s Sunderlandom in klonil pred Swanseajem, je precej premešal začetno postavo. V ekipo je uvrstil nekaj mladih nogometašev in tistih, ki sicer ne dobivajo veliko priložnosti, a vseeno - Donsi igrajo v tretji ligi! Po klavrni lanski sezoni, ko so rdeči vragi ostali brez evropskih tekmovanj, so si navijači že takoj veliko obetali, ko je klub prevzel van Gaal, a slabi izidi se nadaljujejo.

Po veliki napaki Jonnyja Evansa, ko je v svojem kazenskem prostoru nespametno zapravil žogo, je gostitelje v vodstvo popeljal Will Grigg, ki je v 63. minuti še povišal vodstvo na 2:0. Znova je podal Ben Reeves. Sedem minut pozneje je Davida de Geo premagal še Benik Afobe, nogometaš, ki igra na posodi iz Arsenala, pa je šest minut pred koncem rednega dela pred skoraj 27.000 gledalci postavil končni izid. Zmaga bi bila lahko še višja, saj je Evans igral z roko v kazenskem prostoru, vendar sodnik ni dosodil enajstmetrovke, tudi de Gea pa se je izkazal z nekaj obrambami.

Manchester United je na dan najhujšega poraza zgodovini kluba proti tretje ali nižjeligaškemu klubu poskrbel za rekorden nakup v Veliki Britaniji. Za 75 milijonov evrov so iz Reala pripeljali Angela di Mario. Letos so na Old Traffordu za okrepitve zapravili že 165 milijonov evrov, a še naprej ostaja obramba 20-kratnih angleških prvakov zelo povprečna.