Robert Lewandowski je zadel na obeh letošnjih prvenstvenih tekmah proti Borussii. Nekdanjim soigralcem jo je zagodel predvsem na stadionu Westfalen, ko je dosegel edini zadetek na tekmi pred tremi tedni. Foto: EPA
Robert Lewandowski je zadel na obeh letošnjih prvenstvenih tekmah proti Borussii. Nekdanjim soigralcem jo je zagodel predvsem na stadionu Westfalen, ko je dosegel edini zadetek na tekmi pred tremi tedni. Foto: EPA
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp je dobil kar 10 izmed 22 tekem proti Bayernu. Njegovo slovo od Borussie bi bilo še precej bolj sladko, če bi v torek slavil na "Klassikerju". Foto: EPA

Pep Guardiola je po osvojenem naslovu nemškega prvaka malce lažje zadihal, saj se vračajo poškodovani igralci. Robben, ki je imel natrgano trebušno mišico, je že treniral. Tudi Javi Martinez bo v kadru in verjetno bo vstopil v zaključku tekme.

"Arjen nikoli ni bil joker. Če bo sposoben igrati, bo v začetni postavi za to zelo pomembno tekmo. Na treningu sem hitro videl, da je pripravljen. Ima veliko kondicije in hitro se bo vrnil na visoko raven," je pojasnil Guardiola, ki je dodal, da Franck Ribery še ni pripravljen za tako pomembne tekme. Tudi Rafinha in Juan Bernat nista trenirala, njun nastop je vprašljiv.

Časa za slavje sploh ni bilo
Na novinarski konferenci ga je veliko predstavnikov sedme sile spraševalo o slavju po 25. naslovu nemškega prvaka. "Sploh nimamo časa za slavje. Zelo sem zadovoljen, a čakajo nas nove naloge. Lani smo že marca osvojili prvenstvo, nato pa popustili. Veliko smo se naučili in naša motivacija je izjemna za naslednje težke tekme. Po koncu sezone se bomo zagotovo veselili, saj naša vitrina ne bo prazna," je dodal španski strokovnjak.

Rože za Kloppa ob slovesu
Jürgen Klopp
bo v torek zadnjič sedel na klopi Borussie na Allianz Areni, kjer je doživel nekaj največjih zmag. Vodstvo Bayerna se bo od kultnega trenerja poslovilo s šopkom rož na kratki slovesnosti pred 75.000 gledalci na razprodanem stadionu v Fröttmanningu.

Borussia se ne bo le branila
"Niti slučajno se ne bomo branili in čakali na napake Bayerna. Pričakujem maksimalno aktivno igro. Že na novembrski tekmi v Münchnu smo bili v prvem polčasu odlični, vodili smo z 1:0, potem pa popustili in izgubili. Če želiš osvojiti nemški pokal, moraš premagati Bayern. V zadnjih letih smo se vedno srečali v pokalu," je poudaril "Kloppo".

Srečna zmaga Bayerna v lanskem finalu pokala
Leta 2012 je Borussia v velikem slogu odpravila Bayern na finalni tekmi s 5:2, leto zatem je bilo v Münchnu v četrtfinalu 1:0 za Bavarce. Lani v finalu ni bilo zadetkov po 90 minutah. Strel Matsa Hummelsa je Dante izbil pol metra za golovo črto, a sodniki tega niso opazili. V podaljšku sta Robben in Thomas Müller priigrala novo lovoriko Bayernu.

Sebastian Kehl, Ilkay Gündogan in Kevin Grosskreutz so pripravljeni, zato bo zelo verjetno Kevin Kampl začel na klopi, saj sta tudi Šindži Kagava in Henrik Mhitarjan v vse boljši formi. To je najpomembnejša tekma za Borussio, saj bi lahko z zmago v pokalu rešila slabo sezono.

Obe letošnji tekmi v Bundesligi je dobil Bayern. 1. novembra na Allianz Areni je bilo 2:1, 4. aprila na stadionu Westfalen pa 0:1. Borussia je zmagala na začetku sezone v nemškem superpokalu z 2:0.

Nemški pokal, polfinale, torek ob 20.30:
BAYERN - BORUSSIA DORTMUND

Sreda ob 20.30:
ARMINIA BIELEFELD - WOLFSBURG

Finale bo 30. maja v Berlinu.