Na treningih Reala vlada sproščeno vzdušje. Trener Carlo Ancelotti se je šalil z Luko Modrićem. Foto: EPA
Na treningih Reala vlada sproščeno vzdušje. Trener Carlo Ancelotti se je šalil z Luko Modrićem. Foto: EPA
Nogometaši Liverpoola so opravili zadnji trening na stadionu Santiago Bernabeu. Foto: EPA
Brendan Rodgers
Brendan Rodgers ima velike težave v letošnji sezoni. Ta teden ga čakata dva velika preizkusa. Foto: EPA
Mario Balotelli
Mario Balotelli nikakor ne najde prave forme na Anfieldu. Foto: EPA
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp upa, da bodo njegovi izbranci odlične igre iz Lige prvakov prenesli tudi v nemško prvenstvo. Foto: EPA

Redsi so v pretekli sezoni že imeli eno roko na pokalu za zmago v Premier ligi, konec aprila pa so izgubili doma proti Chelseaju z 0:2 in naslov je pripadel Manchester Cityju. V Barcelono je odšel najboljši strelec angleškega prvenstva Luis Suarez in v letošnji sezoni se težave kar kopičijo.
V soboto je Liverpool izgubil v Newcastlu (1:0), to je bil že četrti poraz na deseti tekmi v Premier ligi, zaostanek za vodilnim Chelseajem je narastel že na 12 točk.

Kraljevi klub melje vse pred seboj
Madridski Real je ujel izjemen ritem, nanizal je kar enajst zaporednih zmag v vseh tekmovanjih skupaj. Po zmagi na el clasicu (3:1) in novem spodrsljaju Barcelone proti Celti na Camp Nouu (0:1) je kraljevi klub prevzel tudi vodstvo v španskem prvenstvu.

V Ligi prvakov ima Real maksimalnih devet točk, za drugo mesto v skupini B pa se bo Liverpool boril z Ludogorcem in Baslom. Izbranci Carla Ancelottija bi si z zmago lahko že zagotovili prvo mesto v skupini in s tem ugodnejši žreb v osmini finala.
Teden resnice za redse
"V primerjavi z lansko sezono nam manjka hitrosti, nismo več tako intenzivni v dvobojih. V Madrid ne gremo z mislijo, da smo že vnaprej izgubili, točke pa bomo iskali na preostalih dveh tekmah. Ta tekma je lahko velika priložnost za nas. Enako velja za sobotno srečanje Premier lige proti Chelseaju," je pojasnil trener Brendan Rodgers.
Balotelli se trudi na treningih
"Na prvi tekmi proti Realu na Anfieldu smo začeli zelo dobro. Real je zadel iz prve priložnosti, dobil je samozavest, nato pa smo jim poklonili še dva zadetka. Dokazali smo, da imamo svoje trenutke, kjer lahko zelo resno ogrozimo vsakega nasprotnika. To je naš načrt za torkovo tekmo. Proti najboljšim ekipam na svetu moram pokazati našo najboljšo igro, drugače ne gre," je še dodal Rodgers, ki veliko pričakuje od Maria Balotellija, saj napadalec Daniel Sturridge še ni pripravljen.

"Balotelli se zelo trudi na treningih. Žal ne dosega zadetkov, verjetno si celo preveč želi. Če bo imel pravi pristop in bo pomagal k uspehu kluba, mu ne bo nihče ničesar očital," je sklenil strateg Liverpoola.
Henderson želi zapreti usta kritikom
"Zavedamo se, da ne igramo najboljšega nogometa, veliko ljudi nas kritizira. Pred vrati nasprotnika moramo biti bolj kreativni in hladnokrvni v zaključku. V Madridu je idealna priložnost, da dokažemo nekaterim kritikom, da se motijo," je poudaril 24-letni vezist Jordan Henderson.

Bo Borussia znova prikazala "evropski obraz"?
Borussia iz Dortmunda bo na stadionu Westfalen gostila Galatasaray. Rumeno-črni blestijo v Ligi prvakov, kjer so zbrali že devet točk. Turke so v Carigradu odpravili kar s 4:0. V Bundesligi se Borussia bori za obstanek, ima le sedem točk in je po porazu na sobotnem derbiju v Münchnu šele na 17. mestu.

"V Ligi prvakov nismo delali skoraj nobenih napak, izkoristili smo priložnosti. V Bundesligi smo zapravili ogromno priložnosti. V tako težkih trenutkih moraš ostati miren. V nedeljo je na sporedu zelo težka tekma proti Borussii iz Mönchengladbacha, a v torek tega srečanja ne smemo imeti v glavi," je dejal trener Jürgen Klopp, ki preživlja najtežje trenutke v trenerski karieri.

3. krog, torek ob 20.45, Skupina A:
MALMÖ - ATLETICO MADRID

JUVENTUS - OLYMPIACOS

Lestvica:                        
ATLETICO MADRID  3  2 0 1  8:3  6
OLYMPIACOS       3  2 0 1  4:4  6
JUVENTUS         3  1 0 2  2:2  3
MALMÖ            3  1 0 2  2:7  3



Skupina B:
REAL MADRID - LIVERPOOL

BASEL - LUDOGOREC

Lestvica:                        
REAL MADRID      3  3 0 0 10:2  9
LUDOGOREC        3  1 0 2  3:4  3
LIVERPOOL        3  1 0 2  2:5  3
BASEL            3  1 0 2  2:6  3




Skupina C:
ZENIT - BAYER LEVERKUSEN (ob 18.00)

BENFICA - MONACO

Lestvica:                        
BAYER LEVERKUSEN 3  2 0 1  5:2  6
MONACO           3  1 2 0  1:0  5
ZENIT            3  1 1 1  2:2  4
BENFICA          3  0 1 2  1:5  1




Skupina D:
BORUSSIA (D) - GALATASARAY

ARSENAL - ANDERLECHT

Lestvica:                        
BORUSSIA (D)     3  3 0 0  9:0  9
ARSENAL          3  2 0 1  6:4  6
ANDERLECHT       3  0 1 2  2:6  1
GALATASARAY      3  0 1 2  2:9  1