Ronaldinho je najboljše igre prikazal v dresu Barcelone. Foto: EPA
Ronaldinho je najboljše igre prikazal v dresu Barcelone. Foto: EPA

Brat izjemnega nogometaša Roberta Asisa, ki je tudi Ronaldinhov agent, je dejal, da bo to "zadnja postaja na bogati športni poti". Po odhodu iz Fluminenseja je bil 36-letni virtuoz brez kluba. V ameriško MLS se je v zadnjem obdobju v poslednjih letih svoje kariere preselilo že nekaj zvenečih nogometnih imen, na Kitajskem pa je v nogometu vse več denarja in so v zimskem prestopnem letu klubi zapravljali visoke zneske, celo večje kot v angleškem prvenstvu.

36-letni Ronaldinho je vrsto let s svojo igro navduševal na evropskih zelenicah. Ko je prišel iz Gremia, kjer je v rodnem Porto Alegreju začel kariero, je na stari celini najprej zaigral za Paris SG. Leta 2003 se je preselil k Barceloni, kjer je dokončno zablestel. Leta 2005 je bil izbran za najboljšega nogometaša na svetu, leto dni kasneje je blestel, ko je Barca osvojila Ligo prvakov. V Evropi je nato zaigral še za Milan, potem pa se je vrnil v Brazilijo, kjer je oblekel dresa Flamenga in Atletica Mineira, na kratko je šel še v Mehiko h Queretaru, nazadnje pa je branil barve Fluminenseja.

97-krat je oblekel tudi majico brazilske reprezentance in zabil 33 golov. Ronaldinho, ki je med kariero "blestel" tudi izven zelenic, kjer ni bil znan po najbolj vzornem športnem življenju, je z Brazilijo leta 2002 postal svetovni prvak, ko je bil izvrsten v navezi z Ronaldom in Rivaldom.