Kevin Kampl se je veselil zadetka s strelcem Franzem Schiemerjem. Foto: EPA
Kevin Kampl se je veselil zadetka s strelcem Franzem Schiemerjem. Foto: EPA
Peter Gulacsi
Vratar Salzburga Peter Gulacsi se drži za glavo, nogometaši Malmöja pa se veselijo pomembnega zadetka v gosteh. Foto: EPA
Arsene Wenger in Slaven Bilić
Arsene Wenger in Slaven Bilić sta se pozdravila pred srečanjem. Foto: EPA
Alexandru Chipciu
Alexandru Chipciu je v prvem polčasu zapravil enajstmetrovko, a je vse popravil z odločilnim zadetkom dve minuti pred koncem. Foto: EPA

Gostitelji so povedli po četrt ure igre. Jonathan Soriano je zadel vratnico, žoga se je odbila do Franza Schiemerja, ki je z diagonalnim strelom z desne strani zatresel mrežo. Po pol ure igre je Soriano s prostega strela z roba kazenskega prostora zadel prečko. Pet minut zatem je španski napadalec znova zadel okvir vrat.
Kampl zapravil veliko priložnost za 3:0
V 54. minuti je Soriano le prišel na svoj račun, odlično je izvedel prosti strel z 20 metrov, žogo je poslal mimo živega zidu, od vratnice pa se je odbila v mrežo. V 77. minuti je imel Kevin Kampl po lepi podaji Sadia Maneja zaključno žogo, prodrl je proti vratom in že krenil mimo vratarja Robina Olsena, nato pa z desne strani streljal proti praznemu golu, a zadel branilca Švedov na golovi črti.
Začetniška napaka vratarja Gulacsija
V sodnikovem dodatku so Švedi znižali. Po visoki žogi v kazenski prostor sta trčila Schimemer in vratar Peter Gulacsi, pritekel je Forsberg in zatresel prazno mrežo. Čuvaj mreže je žogo že imel v rokah, a jo je izpustil.
Ba skoraj zadel s sredine
V skupini neprvakov sta se Bešiktaš in Arsenal v Carigradu razšla brez zadetkov. Pri gostiteljih je bil izjemno nevaren Demba Ba, ki je ob prvem pisku sodnika Milorada Mažića s sredine igrišča streljal proti vratom in zadel prečko. Sijajni napadalec je imel lepo priložnost še pred odmorom, a je meril mimo vrat.
Oxlade-Chamberlain v okvir vrat
V drugem polčasu je bilo precej manj priložnosti. Deset minut pred koncem so gostje ostali le z deseterico, saj je Aaron Ramsey prejel drugi rumeni karton po prekršku nad Oguzhanom Ozyakupom. Topničarji so imeli najlepšo priložnost na tekmi v 88. minuti, ko je rezervist Alex Oxlade-Chamberlain prodrl v kazenski prostor in stresel vratnico. Obeta se napeta povratna tekma prihodnjo sredo na stadionu Emirates. Arsenal bo lovil 17. zaporedno uvrstitev v Ligo prvakov.
Lekarnarji z lepo prednostjo
Bayer iz Leverkusna je že v prvem polčasu trikrat zatresel mrežo Köbenhavna (2:3). Lekarnarji so povedli že v 5. minuti, ko je Hakan Calhanoglu podal do Steffana Kiesslinga, ki je zadel z desnico. V razmiku štirih minut so gostitelji naredili preobrat. Mathias Jörgensen in Daniel Amartey sta bila natančna z glavo. Bayern je izenačil po pol ure igre na stadionu Parken, z levico je bil natančen Karim Ballarabi. Dve minuti pred odmorom je odločilni zadetek dosegel Heung Min Son z desne strani.
Bezjak ni dobil priložnosti
Napoli je remiziral z Athleticom iz Bilbaa (1:1). Steaua je ugnala Ludogorec z 1:0, Roman Bezjak je sedel na klopi Bolgarov.

4. predkrog, prvaki, prve tekme:
STEAUA - LUDOGOREC 1:0 (0:0)
Chipciu 88.
Chipciu je v 33. minuti zapravil 11-m.
Bezjak (Ludogorec) je sedel na klopi.

SALZBURG - MALMÖ 2:1 (1:0)
Schiemer 16., Soriano 54.; Forsberg 91.

Salzburg: Gulacsi, Schwegler, Ramalho, Schiemer, Ulmer, Kampl, Leitgeb (87./N. Keita), Ilsanker, Mane (80./Bruno), Soriano, Sabitzer (85./Alan).

Malmö: Olsen, Tinnerholm, Johansson, Helander, Ricardinho, Kroon (87./Cibicki), Adu, Halsti, Forsberg, Kiese Thelin (61./M. Eriksson), Rosenberg.

Sodnik: Nicola Rizzoli (Italija)

Povratni tekmi bosta v sredo, 27. avgusta.

Sreda ob 20.45:
MARIBOR - CELTIC
AALBORG - APOEL
SLOVAN BRATISLAVA - BATE BORISOV

Povratne tekme bodo v torek, 26. avgusta, ob 20.45.




Neprvaki, prve tekme:
BEŠIKTAŠ - ARSENAL 0:0
RK: Ramsey 80./Arsenal

Bešiktaš: Zengin, Köybasi, de Morais Motta, Uysal, Franco, Gülüm, Ozyakup (81./Koyunlu), Kavlak, Pektemek (88./Tosun), Sahan (74./Tore), Ba.

Arsenal: Szczesny, Debuchy, Monreal, Arteta (51./Flamini), Chambers, Koscielny, Sanchez (73./Oxlade-Chamberlain), Ramsey, Wilshere, Cazorla (90./Rosicky), Giroud.

Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)


KÖBENHAVN - BAYER LEVERKUSEN 2:3 (2:3)
Jörgensen 9., Amartey 12.; Kiessling 5., Bellarabi 31., Son 43.

NAPOLI - ATHLETIC BILBAO 1:1 (0:1)
Higuain 68.; Muniain 41.

Povratni tekmi bosta v sredo, 27. avgusta.


Sreda ob 20.45:
STANDARD LIEGE - ZENIT ST. PETERBURG
LILLE - PORTO

Povratne tekme bodo v torek, 26. avgusta.