Jasmin Handanović se je po veliki napaki v 22. minuti držal za glavo. Foto: Reuters
Jasmin Handanović se je po veliki napaki v 22. minuti držal za glavo. Foto: Reuters
Ben Watson
Ben Watson je bil zelo razpoložen, v 33. minuti je povišal na 2:0. Foto: Reuters
Nick Powell
Nick Powell je izkoristil darilo Handanovića. Foto: Reuters
Powell potrdil zmago Wigana
Tavares zadel po lepi akciji Mendyja
Powell zadel po napaki Handanovića

Maribor ostaja brez točk v gosteh v Evropski ligi. Zmagovalci lanskega Pokala FA so se prvič predstavili v evropskih tekmovanjih, navdušili so predvsem v prvem polčasu. Mariborske nogometaše je na tribunah stadiona DW Wigan spremljalo 150 najzvestejših navijačev.

Preostale tekme Evropske lige: Nov podvig Rijeke - do točke proti Betisu

Powell kaznoval napako Handanovića
V prve četrt ure je igra večinoma potekala na sredini igrišča, v 8. minuti je Nick Powell ogrel dlani Jasmina Handanovića, ki mu je žogo uspelo odbiti v kot. V 19. minuti je Aleš Mejač nevarno zapretil s 25 metrov, a je streljal kakšen meter mimo vrat. Tri minute zatem je Jean Beausejour z leve strani podal pred vrata, Handanović je skušal žogo izbiti, a je to storil na neverjetno nespreten način. Žogo je "boksnil" proti svojim vratom, kjer je Powell z glavo zatresel prazno mrežo.
Watson kronal premoč Wigana
Wigan je dobil silovit zalet. V 33. minuti je Beausejour z levico lepo podal pred vrata, kjer je Ben Watson z glavo povišal na 2:0, Arghus in Aleksander Rajčević sta zamudila. Posojeni igralec Manchester Uniteda Powell je bil neustavljiv, v 36. minuti je poskušal z lobom, vendar je žoga zletela prek vrat. V zadnji minuti prvega dela je Callum McManaman z desne strani z diagonalnim strelom meril za las mimo vrat. Vijoličasti so lahko bili srečni, ko je Aleksandar Stavrev odpiskal konec prvega dela.
Tavares vlil upanje
V 55. minuti je bilo znova vroče pred vrati Maribora. Po podaji Beausejourja z leve strani je Powell z drsečim štartom z bližine stresel vratnico. Pet minut zatem je Jean Philippe Mendy ušel po desni strani, se otresel Ryana Shottona in v sredini kazenskega prostora našel Marcosa Tavaresa, ki je z desnico poslal žogo ob vratnici v mrežo.
Carson preprečil izenačenje
Vijoličasti so pridobili samozavest in vse bolj ogrožali vrata gostiteljev. Najbližje izenačenju so bili v zadnji minuti, ko je strel Tavaresa s 25 metrov z izjemno parado odbil Scott Carson. V protinapadu je v 91. minuti zmago Wigana potrdil sijajni Powell z levico.

Šimudnža: Wigan je fizično močnejši
"V prvem polčasu v obrambi nismo bili zbrani, v napadu pa premalo konkretni. Odigrali smo dobro tekmo v drugem polčasu, bili smo blizu izenačenju. Ne moremo biti zadovoljni s porazom. Treba bo še veliko garati. Wigan je tipična otočna ekipa, ki igra zelo agresivno. Fizično so močnejši," je pojasnil Šimundža, ki ga že v nedeljo čaka nova pomemna tekma, saj bo na sporedu derbi proti Olimpiji v Ljudskem vrtu.

2. krog, skupina D:
WIGAN
- MARIBOR 3:1 (2:0)
12.500; Powell 21., 91., Watson 33.; Tavares 60.

Wigan: Carson, Shotton, Boyce, Barnett, Perch, Gomez, Watson ( 77./McCann), McArthur, McManaman ( 67./McClean), Powell ( 92./Dicko), Beausejour.

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Mejač ( 84./Viler), Bohar ( 83./Fajić), Mertelj, Filipović, Cvijanović ( 77./Mezga), Tavares, Mendy .

Sodnik: Aleksandar Stavrev (Makedonija)




RUBIN KAZAN - ZULTE WAREGEM 4:0 (0:0)
Duplus 60./ag, Eremenko 73., Rjazancev 81., Natcho 89.

Rubin Kazan:
Rižikov, Kuzmin, Cesar Navas, Marcano, Abisov ( 74./Mavinga), M'Vila, Natcho, Rjazancev, Eremenko, Gökdeniz Karadeniz ( 77./Torbinskij), Muhametšin ( 62./Prudnikov).

Zulte Waregem: Bossut, de Fauw, d'Haene, Malanda Adje, Duplus, Kums, Skulason, Conte ( 71./Sylla), Th. Hazard ( 84./N'Diaye), Naessens, Habibou ( 71./Caceres).

Sodnik: Kristo Tohver (Estonija)

Lestvica:                          
RUBIN KAZAN         2  2 0 0 9:2  6
WIGAN               2  1 1 0 3:1  4
ZULTE WAREGEM       2  0 1 1 0:4  1
MARIBOR             2  0 0 2 3:8  0


A. G.

Powell potrdil zmago Wigana
Tavares zadel po lepi akciji Mendyja
Powell zadel po napaki Handanovića