Slovenci so po zmagah nad Andoro in Litvo izgubili z Italijo. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Slovenci so po zmagah nad Andoro in Litvo izgubili z Italijo. Foto: MMC RTV SLO/M. R.

Zasedbi Primoža Glihe je v Reggio Emilii, čeprav so imeli Italijani pričakovano terensko premoč, dobro kazalo.

Bernardeschi izkoristil darilo Schärerja
Slovenci so namreč po prvem polčasu držali neodločen izid (0:0), nato pa je v 51. minuti Nicola Murru, ki je predtem že oddal žogo, kakšen meter znotraj levega roba kazenskega prostora teatralno padel ob stiku s Kenanom Bajrićem, tako da je švicarski sodnik Sandro Schärer pokazal na belo točko, ki jo je izkoristil nogometaš Fiorentine Federico Bernardeschi. Najstrožja kazen je bila prehuda.

Slovenci so v nadaljevanju pokazali nekaj več napadalnosti, a izenačiti jim ni uspelo. Končno razmerje strelov je bilo 22:6, v okvir vrat 8:2.

Gliha: Enajstmetrovka je bila vprašljiva
"Odigrali smo korektno tekmo, a nas je tista enajstmetrovka zelo presekala. Vedeli smo, da bo odločala obramba, a smo igrali brez Stojanoviča, Stankoviča, Krefla, to so vse obrambni igralci. Morali smo krpati luknje, postavljati druge na defenzivne položaje, kjer drugače ne igrajo, vsi pa vemo, kaj to pomeni proti reprezentanci, kot je italijanska. Škoda, da je sodnik piskal enajstmetrovko, ki je po mojem mnenju zelo vprašljiva, saj smo 15 minut pred koncem imeli nekaj priložnosti in če bi v 51. minuti zdržali brez enajstmetrovke, bi se tekma bistveno drugače obrnila,"
je nastop svojih varovancev po tekmi ocenil Gliha.

Zmagovalec skupine se neposredno uvrsti na EP na Poljskem, štirje najboljši drugouvrščeni iz devetih skupin pa bodo igrali v dodatnih kvalifikacijah.

KVALIFIKACIJE ZA EP (U-21)

SKUPINA 2

ITALIJA - SLOVENIJA 1:0 (0:0)
1.500; Bernardeschi 51./11-m

Italija: Cragno, Conti, Murru, Rugani , Romagnoli, Mandragora, Cataldi (63./Verre), Benassi (87./Barreca), Monachello, Bernardeschi, Boateng.

Slovenija: Sorčan, Bajrić , Šme , Ejup , Kapun, Črnigoj, Pihler, Krivičić (73./Hotič), Zahović (62./Bajde), Šporar, Kastrevec (55./Štulac)

Sodnik: Sandro Schärer (Švica)

ANDORA - IRSKA 0:2 (0:2)

SRBIJA - LITVA 5:0 (3:0)

Lestvica:                          
SLOVENIJA          3  2 0 1  7:1  6
IRSKA              2  2 0 0  3:0  6
SRBIJA             1  1 0 0  5:0  3
ITALIJA            1  0 0 1  1:0  3
ANDORA             4  1 0 3  1:7  3
LITVA              3  0 0 3  0:9  0
Prvenstvo bo leta 2017 na Poljskem.