Ronaldinho je za letošnjo sezono zaradi poškodbe že slekel Barcelonin dres. Ga bo še kdaj oblekel? Foto: EPA
Ronaldinho je za letošnjo sezono zaradi poškodbe že slekel Barcelonin dres. Ga bo še kdaj oblekel? Foto: EPA
Andrej Ševčenko
Andrej Ševčenko pri Chelseaju le redko pokaže nogometne mojstrovine, ki jih je kazal v dresu sedemkratnih evropskih prvakov. Foto: Reuters

"Včeraj smo imeli telefonsko konferenco. Številke se ne ujemajo. Morda Ronaldinho ne pride in bo prišel eden glavni napadalec," je povedal izvršni direktor rdeče-črnih Adriano Galliani. Po neuradnih podatkih naj bi Milančani za Brazilca in Gianluco Zambrotto skupaj ponujali 30 milijonov evrov.

Z Robertom De Assisom že vse dogovorjeno
Evropski prvaki so oko na brazilskega superzvezdnika vrgli že pred časom, nato pa tudi dosegli dogovor z njegovim bratom in menedžerjem Robertom De Assisom o osebnih zahtevah.

Druga najverjetnejša rešitev Ševčenko
Milan si želi ob poškodovanem Ronaldu in ostarelem Filippu Inzaghiju (34 let) pred novo sezono nujno okrepiti napadalne vrste. Druga najverjetnejša možnost ob Barcini desetici naj bi bila vrnitev Andreja Ševčenka iz Chelseaja.

Tudi Barcelona je bila le v Pokalu Uefa
Varovanci Carla Ancelottija so trenutno šele peti v italijanskem prvenstvu s štirim točkami zaostanka za Fiorentino, kar pomeni, da jim lahko uidejo celo kvalifikacije za Ligo prvakov. Morda to ovira dokončen prestop 28-letnega superzvezdnika? "Ronaldinho je šel k Barceloni, ko je bila ta v Pokalu Uefa. To se zgodi vsem velikim klubom, upam, da se ne bo Milanu," odgovarja Galliani, ki ima najresnejša tekmeca za odkup Brazilca od katalonskega velikana v Manchester Cityju in mestnemu tekmecu Interju.

Bo Barca izgubila tudi Eto'oja?
Od Barce bi se utegnil v prihodnje posloviti še drugi veliki kamenček v zmagovitem mozaiku Franka Rijkaarda iz preteklih sezon, Samuel Eto'o. Kamerunski napadalec je na to namignil po novem razočaranju Blaugrane v španskem prvenstvu, ko je na Nou Campu le remizirala z Espanyolom (0:0).

"Želim osvajati lovorike"
"V Barceloni in Španiji sem se dotaknil stropa. Če tudi v prihodnji sezoni ne bomo v Španiji osvojili naslova, bom moral oditi drugam, v tujino. Želim osvajati lovorike," je po svojem 241. nastopu v La Ligi povedal Afriški princ.

Ž. K.