Pierre-Emerick Aubameyang se je na lestvici strelcev Bundeslige na vrhu izenačil z Robertom Lewanodwskim. Oba sta zadela po petkrat. Foto: EPA
Pierre-Emerick Aubameyang se je na lestvici strelcev Bundeslige na vrhu izenačil z Robertom Lewanodwskim. Oba sta zadela po petkrat. Foto: EPA
Zinedine Zidane
Zinedine Zidane ni zaskrbljen po dveh zaporednih remijih. Foto: EPA
Gianluigi Buffon in soigralci so že preizkusili zelenico na Maksimiru. Foto: Reuters
Gonzalo Higuain
Gonzalo Higuain bo začel torkovo tekmo. Foto: EPA
Zidane: "Ni samo Ronaldo jezen ob menjavi"

Črno-rumeni bodo lovili četrto zaporedno zmago na domačem igrišču proti kraljevemu klubu. Leta 2013 so izločili Madridčane v polfinalu (4:1 in 0:2), leto zatem pa jim v četrtfinalu ni uspelo (0:3 in 2:0).

"To je naslednji korak v razvoju naše ekipe. Real je največje ime v svetovnem nogometu. Na tej tekmi bomo spoznali našo ekipo. Prepričan sem, da bomo kos izzivu. Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Alvaro Morata in Karim Benzema imajo izjemne individualne sposobnosti. Tudi v obrambi je Real zelo napredoval. Ključno bo, da se bomo pravilno odzvali, ko bomo izgubili žogo," je pojasnil trener Thomas Tuchel.

Tuchel pričakuje najboljšo izvedbo Reala
"Ronaldo je vsekakor eden najboljših nogometašev na svetu. V vsakem trenutku lahko sam spremeni potek srečanja, s potezami potegne celo ekipo za seboj. Pričakujem najboljšo izvedbo Reala, Ronalda v pravi formi. Večeri v Ligi prvakov so rezervirani za najboljše na svetu," je še dodal 43-letni Tuchel, ki je odlično nasledil Jürgena Kloppa. Borussia je na lestvici Bundeslige na drugem mestu, za Bayernom zaostaja tri točke, spodrsljaj v Leipzigu so si Dortmundčani privoščili pred dvema tednoma (0:1), nato pa so ujeli pravo strelsko formo.

Zidane se je pogovoril z Ronaldom
Real je na zadnjih dveh tekmah proti Villarrealu (1:1) in Las Palmasu (2:2) le remiziral. Ronaldo je v soboto igral do 72. minute in ob menjavi ni bil zadovoljen.

"Navajen sem, da je vsak igralec, ki je zamenjan pred koncem tekme, jezen. Z Ronaldom sva se pogovorila po koncu tekme, to je zdaj že preteklost. Izgubili smo dve točki, a take stvari se dogajajo v nogometu. Ekipa je v dobri formi in ta remi nas lahko tudi prebudi. Nisem zaskrbljen pred tekmo v Dortmundu. Pričakujem zelo izenačeno in odprto srečanje ekip, ki želita igrati nogomet," je povedal Zinedine Zidane, ki ne more računati na Marcela in Casemira.

Stojanović poškodovan
V skupini H bo zagrebški Dinamo gostil Juventus. Marko Pjaca in Mario Mandžukić se vračata na Maksimir. Petra Stojanovića zaradi poškodbe mišice ne bo v kadru, manjkal bo tudi na nedeljskem derbiju proti Hajduku. Gianluigi Buffon v vratih stare dame ima 38 let, Adrian Šemper v vratih Dinama pa 20 manj.

Allegri računa, da bo pristop pravi
"To ne bo lahka tekma, saj imamo zelo natrpan urnik. Naša skupina je zelo močna, Sevilla in Lyon sta nevarna tekmeca, zato potrebujemo tri točke po uvodnem remiju doma. Ključen je pristop, v skupinskem delu so se dogajala že številna presenečenja. Treba je ostati realen, ne moremo dobiti vsake tekme s 3:0. Nekateri imajo res previsoka pričakovanja," je razmišljal trener Massimiliano Allegri, ki je dodal, da bo zagotovo v začetni postavi Gonzalo Higuain.

Začasni trener Dinama Željko Sopić, ki je prevzel ekipo po odstopu Zlatka Kranjčarja, je zelo ponosen, da bo sedel na klopi na tako veliki tekmi. Obljublja velik boj, igralcev pa mu seveda ne bo treba dodatno motivirati.
Skomina bo sodil na Borussia Parku
V sredo se bosta v skupini C srečala Borussia iz Mönchengladbacha in Barcelona. Na Borussia Parku bo pravico delil Koprčan Damir Skomina, pomočnika bosta Matej Jug in Slavko Vinčić, četrti sodnik pa bo Tomaž Klančnik.

2. krog, skupina E, torek ob 20.45:
MONACO - BAYER LEVERKUSEN

CSKA MOSKVA - TOTTENHAM

Lestvica:                           
MONACO              1  1 0 0  2:1  3
BAYER LEVERKUSEN    1  0 1 0  2:2  1
CSKA MOSKVA         1  0 1 0  2:2  1
TOTTENHAM           1  0 0 1  1:2  0



Skupina F:
BORUSSIA (D) - REAL MADRID

Verjetni postavi:
Borussia Dortmund: Bürki, Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer, Weigl, Dembele, Götze, Guerreiro, Schürrle, Aubameyang.

Real Madrid: Casilla, Carvajal, Varane, Ramos, Danilo, Kroos, Modrić, Kovačić, Bale, Benzema, Ronaldo.

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)


SPORTING LIZBONA - LEGIA VARŠAVA

Lestvica:                           
BORUSSIA (D)        1  1 0 0  6:0  3
REAL MADRID         1  1 0 0  2:1  3
SPORTING LIZBONA    1  0 0 1  1:2  0
LEGIA VARŠAVA       1  0 0 1  0:6  0



Skupina G:
LEICESTER - PORTO

KÖBENHAVN - CLUB BRUGGE

Lestvica:                            
LEICESTER           1  1 0 0  3:0  3 
PORTO               1  0 1 0  1:1  1 
KÖBENHAVN           1  0 1 0  1:1  1 
CLUB BRUGGE         1  0 0 1  0:3  0 



Skupina H:
DINAMO ZAGREB - JUVENTUS

Verjetni postavi:

Dinamo Zagreb: Šemper, Šitum, Sigali, Benković, Pivarić, Soudani, Machado, Jonas, Pavičić, Antolić, Fernandes.

Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Dani Alves, Khedira, Hernanes, Pjanić, Alex Sandro, Higuaín, Dybala.

Sodnik: Manuel De Sousa (Portugalska)


SEVILLA - LYON

Lestvica:                            
LYON                1  1 0 0  3:0  3 
JUVENTUS            1  0 1 0  0:0  1 
SEVILLA             1  0 1 0  0:0  1 
DINAMO ZAGREB       1  0 0 1  0:3  0 
Zidane: "Ni samo Ronaldo jezen ob menjavi"