Goran Cvijanović in Martin Milec proslavljata zmagoviti gol Maribora. Foto: BoBo
Goran Cvijanović in Martin Milec proslavljata zmagoviti gol Maribora. Foto: BoBo
Jean Philippe Mendy
Jean Philippe Mendy (levo) je dobil dvoboj z Antoniem Delameo Mlinarjem in podal za edini gol na tekmi. Foto: BoBo
Gianvito Misuraca
Gianvito Misuraca je zadel le nekaj sekund pred koncem tekme. Foto: Aleš Fevžer
Misuraca odločil v Velenju
Maribor v Ljubljano s +1
Cvijanović popeljal Maribor v vodstvo

Cvijanović je izkoristil podajo Jeana Philippa Mendyja z desne strani in z glavo matiral Aleksandra Šeligo.

Srečanje sicer ni navdušilo nogometnih sladokuscev. Maribor je imel žogo nekoliko več v nogah (posest žoge 54:46), sprožil pa je tudi štiri strele več v okvir vrat (6:2). Najlepšo priložnost za Olimpijo je imel ob koncu polčasa Aleksandar Rodić.

Povratna tekma bo v sredo, 2. aprila, v Ljubljani.

Šeliga ustavil Mendyja
Vijoličasti so pred 7.000 gledalci pritisnili od prve minute naprej. Amir Dervišević je s strelom z okoli 20 metrov ogrel dlani Aleksandra Šelige. V 8. minuti je Jean Philippe Mendy po podaji iz kota sprožil z okoli šestih metrov po sredini gola, a je nastreljal Šeligo, ki je odbil njegov poskus. Šeliga je bil na pravem mestu tudi ob poskusu Martina Milca z desne strani.

Naveza Mendy-Cvijanović matirala obrambo Olimpije
Maribor je premoč kronal v 23. minuti, ko je Mendy na desni strani kazenskega prostora ušel Antoniu Delamei Mlinarju, nato pa poslal predložek v sredino, kjer je Goran Cvijanović z glavo z okoli desetih metrov matiral Šeligo. Štajerci so bili tudi v nadaljevanju boljši nasprotnik. V 30. minuti je Petar Stojanović sprožil z okoli 20 metrov, a je bil Šeliga na mestu.

Rodić za kakšen centimeter prenizek
Priložnosti Olimpije so bile redke. Najlepšo je v 41. minuti zapravil Aleksandar Rodić, ki je bil po predložku Marka Zalaznika z desne strani za kakšen centimeter prenizek. Žogo je z glavo poslal mimo vrat. Rodić je prišel do prve priložnosti tudi v drugem polčasu (47.), a ga je podaja Nika Kapuna z leve strani nekoliko presenetila.

Maribor gladko odbil Olimpijine napade
V nadaljevanju je sledila dokaj raztrgana igra na obeh straneh. Maribor je brez težav branil minimalno prednost. Olimpija je iskala pot do vijoličastega gola, a brez uspeha. V 80. minuti je sodnik Dragoslav Perić zaradi nešportnega navijanja mariborskih navijačev prekinil tekmo za dve minuti. Srečanje se je nato nadaljevalo, toda izid se ni spremenil.

Misuraca odločil v Velenju
V prvem polfinalu je Gorica z 1:0 premagala Rudar v Velenju. Edini gol je v 93. minuti dosegel Gianvito Misuraca, ki je bil najspretnejši v gneči pred golom. Srečanje ni postreglo z veliko kakovostnega nogometa. Domači so bili najbližje zadetku v 34. minuti, ko je Aljaž Krefl z roba kazenskega prostora za las meril mimo vrat.

POKAL SLOVENIJE, polfinale, prvi tekmi

MARIBOR - OLIMPIJA 1:0 (1:0)
7.000; Cvijanović 23.

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Stojanović , Filipović, Dervišević, Vršič (76./Bohar), Cvijanović, Tavares, Mendy (90./Fajić).

Olimpija: Šeliga, Fink, Mitrović, Delamea Mlinar, Zarifović, Kostić, Eteme (17./Kapun), Zalaznik, Trifković , Vukčević, Rodić.
Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)


RUDAR - GORICA 0:1 (0:0)
800; Misuraca 93.

Rudar: Rozman, Bubalović, Knezović, Klinar (77./Jahić), Radujko, Stjepanović (74./Podlogar), Krefl, Rotman, Črnčič , Eterović, Firer (83./Kocić).

Gorica: Cordaz, Vanin (64./Širok), Modolo, Favalli, Jogan, Berardocco, Misuraca, Vicente, Finocchio (79./Boniperti), Lapadula (69./Bazzoffia), Coda.

Sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik)

Povratni tekmi bosta 2. aprila. Finale bo 21. maja gostil stadion Bonifika v Kopru.

Misuraca odločil v Velenju
Maribor v Ljubljano s +1
Cvijanović popeljal Maribor v vodstvo