Evforija v Mariboru: Damjan Bohar je v 85. minuti izenačil in poskrbel za veliko točko Maribora. Toda priznati je treba, da bi si Maribor zaslužil vse tri. Foto: Reuters
Evforija v Mariboru: Damjan Bohar je v 85. minuti izenačil in poskrbel za veliko točko Maribora. Toda priznati je treba, da bi si Maribor zaslužil vse tri. Foto: Reuters
Maribor - Spartak
Ljudski vrt je bil razprodan, na tribunah je bilo tudi skoraj tisoč gostujočih navijačev, ki so v prvem polčasu poskrbeli za prekinitev tekme. Foto: Reuters
Maribor - Spartak
Artem Rebrov je veliko dela, precej žog pa je zletelo tik ob vratnici. Foto: Miloš Vujinović/BoBo
Maribor - Spartak
Luiz Adriano, nekdanji brazilski reprezentant in med letoma 2015 in 2017 član Milana, je največji zvezdnik Spartaka. Foto: Miloš Vujinović/BoBo
Roberto Firmino
Liverpool je plačal visoko ceno za zgrešeno enajstmetrovko v prvem polčasu (Roberto Firmino je zadel vratnico), saj je Sevilla na Anfieldu iztržila remi 2:2. Redsi so bili sicer boljši, a so spet pozabili na obrambo, izenačil je Joaquin Correa. Foto: EPA
Sijajni Bohar zadel za točko, lahko pa bi tudi za vse tri
Po 1:1 zadovoljstvo z mešanimi občutki

Vrhunski Maribor je navdušil razprodani Ljudski vrt, ki je spet pripravil nepozabno vzdušje. Točka je velik dosežek, po videnem bi si Maribor zaslužil zmago, a kaj, ko so številni streli za malo zgrešili cilj. Zadetka sta dosegla Aleksander Samedov v 59. minuti in Damjan Bohar v 85. Bohar je takoj po zadetku Spartaka zadel vratnico. Maribor je odigral taktično zrelo, ustvaril si je številne priložnosti in dokazal, da si zasluži igranje v Ligi prvakov, kjer ga v predtekmovanju čaka še pet tekem, naslednja 27. septembra v Sevilli.

Od prve minute v napad
Slovenski prvaki so silovito krenili v tekmo in že v prvi minuti ogrozili vrata Spartaka, potem ko je Martin Milec ogrel Artema Rebrova. Spartak je pripravil hiter odgovor: Andrej Eščenko se je po desni prikradel v kazenski prostor, vendar so njegovo podajo pred gol mariborski branilci ustavili. Gregor Bajde je dvakrat poslal predložek Marcosu Tavaresu, ki je bil malenkost prekratek. Po desetih minutah je nevarno ustrelil Valon Ahmedi, spet se je izkazal Rebrov.

Eščenko zapravil lepo priložnost
Ruski prvaki, na začetku morda kar šokirani zaradi agresivne mariborske igre, so počasi zadihali. V 26. minuti je Eščenko ostal sam, z desne strani je s sedmih metrov streljal čez gol. Po pol ure igre je nevarno poskusil Quincy Promes, žoga je zletela rahlo mimo leve vratnice. V zadnjih minutah prvega polčasa je bil spet nevarnejši Maribor. V 37. minuti je izpeljal lepo akcijo, Milec je našel Damjana Boharja, ki je poskušal z volejem. V 42. minuti je Viler presodil, da bi lahko od daleč presenetil Rebrova, a ni najbolje zadel žoge.

Samedov odbitek pospravil v mrežo
V drugem polčasu je spet bolje začel Maribor, predvsem Bohar je nevarno poskusil od daleč. Nato pa hladna prha. Po uri tekme je strel Fernanda z 20 metrov Jasmin Handanović ubranil, odbito žogo je na desni dobil rezervist Aleksander Samedov in s strelom pod prečko matiral Handanovića. Odziv Maribora je bil takojšen in le malo je manjkalo do izenačenja, toda poskus Damjana Boharja je ustavila vratnica.

Bohar mariborski junak
Trener Milanič je opravil dvojno menjavo in zadel z Martinom Kramaričem. Maribor je še naprej napadal in bil končno nagrajen v 85. minuti, ko je Bohar po podaji razpoloženega Kramariča (odličen debi v Ligi prvakov) "naravnal merilne naprave" in z desnico žogo poslal v levi zgornji kot vrat Rebrova. Eksplozija navdušenja v Ljudskem vrtu je dala novo moč vijoličastim. Rezervist Mešanović, Šuler z glavo in spet Bohar (kako malo je žoga potovala mimo vrat!)so poskušali pripraviti preobrat, toda ostalo je pri 1:1. A lahko bi se izteklo tudi slabše, če v 72. minuti Fernando ne bi slabo zadel žoge, potem ko sta z Luizom Adrianom izpeljala nevaren protinapad.

Za uvod v spektakularen nogometni večer je v mladinski Ligi prvakov Maribor ugnal Spartak z 1:0. Odločil je zadetek Tomija Horvata v 50. minuti.

LIGA PRVAKOV, 1. KROG, skupina E:
MARIBOR - SPARTAK MOSKVA 1:1 (0:0)
12.566; Bohar 85.; Samedov 59.
Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Viler, Vrhovec ( 79./Pihler), Kabha, Bajde ( 69./Kramarič), Bohar, Ahmedi ( 69./Mešanović), Tavares.

Spartak: Rebrov, Bocchetti, Kutepov, Džikija , Fernando, Eščenko, Glušakov ( 29./Samedov), Pašalić, Kombarov ( 90./Melgarejo), Adriano, Promes ( 85./Popov).
Sodnik: Deniz Aytekin (Nemčija)


LIVERPOOL - SEVILLA 2:2 (2:1)
Firmino 21., Salah 37.; Ben Yedder 5., Correa 72.
RK: Gomez 94./Liverpool
Firmino je v 42. minuti zgrešil 11-metrovko.

Liverpool: Karius, Gomez, Matip, Lovren, Alberto Moreno, Can (76./Coutinho), Henderson, Wijnaldum, Salah (89./Oxlade Chamberlain), Roberto Firmino, Mane (83./Sturridge).

Sevilla: Sergio Rico, Mercado, Pareja, Kjaer, Escudero, N'Zonzi, Banega, Pizarro (45./Sarabia), Jesus Navas (83./Corchia), Ben Yedder (69./Muriel), Correa.

Sodnik: Danny Makkelie (Nizozemska)



Skupina F:

ŠAHTAR - NAPOLI 2:1 (1:0)
Taison 15., Ferreyra 58.; Milik 72./11-m
FEYENOORD - MANCHESTER CITY 0:4 (0:3)
Stones 2., 63., Agüero 10., Gabriel Jesus 25.

Skupina G:
RB LEIPZIG - MONACO 1:1 (1:1)
Forsberg 33.; Tielemans 34
Kevin Kampl (Leipzig) je vstopil v igro v 63. minuti.

PORTO - BEŠIKTAŠ 1:3 (1:2)
Marega 21.; Talisca 13., Tosun 28., Babel 86.

Skupina H:
REAL MADRID - APOEL 3:0 (1:0)
Ronaldo 12., 51./11-m, Ramos 61.
TOTTENHAM - BORUSSIA DORTMUND 3:1 (2:1)
Son 4., Kane 15., 60.; Jarmolenko 11.
RK: Vertonghen 92./Tottenham

Sijajni Bohar zadel za točko, lahko pa bi tudi za vse tri
Po 1:1 zadovoljstvo z mešanimi občutki