Zdravko Mamić je v vse večjih težavah in primežu hrvaških oblasti. Foto: www.alesfevzer.com
Zdravko Mamić je v vse večjih težavah in primežu hrvaških oblasti. Foto: www.alesfevzer.com

Tiskovni predstavnik sodišča Krešimir Devčić je danes pojasnil, da Zdravko Mamić po izpustitvi na prostost ne bo smel opravljati nalog izvršnega predsednika kluba in niti priti v stik s pričami, med katerimi je tudi njegov brat in trener Dinama Zoran Mamić. Starejšega brata Mamić bodo spustili takoj, ko bo nakazal varščino ali založil nepremičnine v zahtevani vrednosti, je dejal.

Mamića in še štiri osebe so prijeli sredi novembra zaradi suma, da so pri domnevno spornih transferjih nogometašev oškodovali klub za približno 10 milijonov evrov in pol milijona britanskih funtov. Poleg Mamića so takrat prijeli tudi njegovega sina Maria Mamića in dva podjetnika iz Istre Igorja Kroto in Sandra Stipančića, ki bodo prav tako lahko odkorakali na prostost, če bodo plačali od 263.000 do 658.000 evrov varščine.

Nekaj dni po prijetju so izpustili nekdanjega direktorja Dinama Damirja Vrbanovića, ki je tudi osumljen sodelovanja v domnevnih finančnih malverzacijah pri transferjih nogometašev. Plačal je 131.500 evrov varščine.

Zdravka Mamića so letos prvič prijeli na začetku julija zaradi suma podkupovanja in utaje davkov, s čimer naj bi oškodoval klub in državo za 17,1 milijona evrov. Takrat so prijeli tudi Mamićevega brata Zorana Mamića, delavca davčne uprave Milana Pernarja ter Vrbanovića.