Slovenija je na Malti igrala in trenirala ob spomladanskih temperaturah, na Poljskem pa jo je pričakala zima. Foto: MMC RTV SLO/Anže Bašelj
Slovenija je na Malti igrala in trenirala ob spomladanskih temperaturah, na Poljskem pa jo je pričakala zima. Foto: MMC RTV SLO/Anže Bašelj
Poljska
Poljaki so v petek v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo s 3:0 ugnali Romunijo v gosteh. Zadela sta Kamil Grosicki in dvakrat Robert Lewandowski. Foto: EPA
Odlični Poljaki nared za Slovence
Katanec bo proti Poljakom preizkusil večino igralcev
Pred nogometaši obračun s Poljsko

Varovanci Srečka Katanca po uspešni jeseni, v kateri so v boju za svetovno prvenstvo v Rusiji osvojili osem od 12 možnih točk, mirno pričakujejo še zadnje reprezentančno dejanje leta.

Poljska je 15. reprezentanca sveta
Kljub mrazu v Vroclavu, kjer se temperature gibljejo kakšno stopinjo pod lediščem, dobre volje in osredotočenosti na treningu ni manjkalo, saj se vsi zavedajo pomembnosti tekme proti trenutno 15. ekipi sveta, za katero pa bo to srečanje preizkus postavitve za marčevski dvoboj s Črno goro.

Brez Oblaka, Cesarja, Trajkovskega in Črnica
Slovensko reprezentanco so po obračunu z Malto zapustili Jan Oblak, Boštjan Cesar (oba v dogovoru s klubom), Dejan Trajkovski (poškodba ramena) in Matic Črnic (bolečine v kolenu). Ker bo imel Katanec na voljo šest menjav, bo priložnost dobila večina igralcev v kadru.

Bistvo nogometa: Inteligentni igralci
"Poljake smo videli zadnjo tekmo, ko so Romune v gosteh premagali s 3:0. Odigrali so super, skorajda perfektno tekmo. Takšen nogomet, kot se mora igrati. Name so napravili zelo pozitiven vtis. Jaz prihajajočo tekmo jemljem kot prijateljsko. Pritiska rezultata ni. Fantje imajo priložnost, da se pokažejo. Priložnost bom dal velikemu številu igralcev, ki še niso igrali skupaj. Bistvo nogometa je, da imaš čim več inteligentnih igralcev, ki so se sposobni prilagoditi položaju na igrišču,"
je pred obračunom s Poljaki za TV Slovenija razmišljal selektor Katanec.

Poljaki brez Lewandowskega, Glika in Piszczeka
Njegov kolega na poljski klopi Adam Navalka se je odločil, da bo spočil prvega zvezdnika Roberta Lewandowskega, Kamila Glika in Lukasza Piszczeka. "Ko gre za te tri igralce, je bilo z zdravstvenega vidika vse v redu, toda takšna je bila naša skupna odločitev, seveda po informacijah, ki smo jih dobili od zdravniške ekipe. Igralci imajo zelo intenzivno jesen. Misliti moramo na to, da bi bili dobro pripravljeni tudi za naše spomladanske tekme. Kot vemo, je utrujen organizem bolj dovzeten za poškodbe, zato je bila moja odločitev takšna," je dejal Navalka.

Slovenija je močan nasprotnik
Nato pa je Navalka pojasnil, zakaj so se odločili za tekmo s Slovenijo: "Hoteli smo dobiti močnega, dobrega nasprotnika. Slovenski nogomet v določenih pogledih gotovo spominja na igro reprezentance Črne gore, zato smo tako izbrali. Vesel sem, da bomo lahko igrali z zelo dobrim nasprotnikom, ki je trenutno vroč. Ta ekipa ves čas napreduje. Mislim, da bo to v vsakem pogledu zelo zanimiva tekma."

Tekma pred 40.000 gledalci
Stadion v Vroclavu, ki je bil zgrajen za evropsko prvenstvo leta 2012, naj bi bil razprodan, tako da si bo srečanje ogledalo približno 40.000 gledalcev. Prenos obračuna od 20.10 naprej na TVS 2 in na MMC-ju.

PRIJATELJSKE TEKME

Ponedeljek ob 20.45:
POLJSKA - SLOVENIJA
Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.

Torek:
RUSIJA - ROMUNIJA
MALTA - ISLANDIJA
MADŽARSKA - ŠVEDSKA

UKRAJINA - SRBIJA
ČEŠKA - DANSKA
AVSTRIJA - SLOVAŠKA
ITALIJA - NEMČIJA

SEVERNA IRSKA - HRVAŠKA
ANGLIJA - ŠPANIJA
FRANCIJA - SLONOKOŠČENA OBALA

Odlični Poljaki nared za Slovence
Katanec bo proti Poljakom preizkusil večino igralcev
Pred nogometaši obračun s Poljsko