Varovanci Zorana Kedačiča so dokazali, da popolnoma zasluženo še desetič zapored nastopajo med odbojkarsko elito. Foto: BoBo
Varovanci Zorana Kedačiča so dokazali, da popolnoma zasluženo še desetič zapored nastopajo med odbojkarsko elito. Foto: BoBo

Sproščeni varovanci Zorana Kedačiča so držali obljubo, da se ekipe, polne zvezdnikov, ne bodo ustrašili.

Modena povlekel Max Holt
Prikazali so odlično igro, bili prav v vseh nizih zvezdnikom povsem enakovredni nekoliko utrujenim tekmecem (še v nedeljo so igrali derbi italijanskega prvenstva), na koncu pa jih je pokopal predvsem domači blok in pa 205 centimetrov visoki ameriški reprezentant Max Holt.

19 točk Žige Šterna
Holt je namreč v "tie" breaku" blestel s servisi, saj je ob vodstvu Ljubljančanov s 5:3 poskrbel za delni niz 6:0 in bil najbolj zaslužen, da po skoraj dveh urah in pol igre ni prišlo do popolne senzacije. Peti niz se je končal s 15:11. Pri slovenskih prvakih je bil z 19 točkami najučinkovitejši Žiga Štern, medtem ko je na drugi strani tri več (22) dosegel Nemanja Petrić.

20. decembra prihaja Craiova
Ljubljančani bodo drugo tekmo v skupini D igrali 20. decembra, ko bo v Ljubljani gostovala romunska Craiova. Ta je danes doma presenetljivo ugnala poljski Skra Belchatow s 3:1.


Zoran Kedačič, trener ACH Volleya: "Pred tekmo bi seveda vsak podpisal, da bi odigrali pet nizov. Ponosen sem na svoje fante in njihovo predstavo. Po slabšem začetku v prvem nizu, ko smo naredili ogromno napak, smo se pobrali in vrnili po zaostanku. Videl sem željo v očeh fantov in nekaj mi je govorilo naj vztrajam s to postavo in dam priložnost igralcem, da se poberejo na igrišču. To so tudi storili in pokazali, da so vredni zaupanja. Še enkrat bi čestital fantom za prikazano."

LIGA PRVAKOV

SKUPINA D, 1. krog

MODENA - ACH VOLLEY
3:2 (22, -21, 19, -23, 11)

Modena: Cook, Petrić 22, Orduna, Massari 2, Rossini, S. Ngapeth, E. Ngapeth 13, Le Roux, Piano 14, Holt 12, Onwuelo 1, Salci, Vettori 16.

ACH Volley: Flajs, Kozamernik 12, Kovačič, Purič 1, Satler, Pleško, Jurić, Donik, Kumer, Štern 19, Pokeršnik 16, Buculjević 2, Armenakis 17.

CRAIOVA - BELCHATOW
3:1 (28, 23, -19, 22)

Poraz Calcita v Franciji
Odbojkarji Calcit Volleyballa pa so v prvi tekmi prvega kroga pokala CEV v gosteh izgubili proti francoski ekipi Tours z 1:3 (23, -13, -12, -19). Povratna tekma bo na sporedu 20. decembra, ob 19. uri, v Šempetru v Savinjski dolini.