Z Nizozemci se obeta hud boj za uvrstitev med osem. Foto: odbojka.si
Z Nizozemci se obeta hud boj za uvrstitev med osem. Foto: odbojka.si
Po koncu prvega dela EP-ja v odbojki

Pravi izpit čaka Slovence v torek, ko se bodo v repasažu za četrtfinale ob 16.30 pomerili z Nizozemci. Tulipani so v skupini D zasedli drugo mesto, potem ko so po zmagah proti Češki (3:1) in Nemčiji (3:2) v odločilni tekmi za zmago v skupini D po ogorčenem boju izgubili proti Bolgariji (2:3).

Slovenske odbojkarje poraz proti Belgiji (1:3), ki je vse nize dobila na razliko, ni pretirano potrl, saj se zavedajo, da se prvenstvo z izločilnimi boji pravzaprav začenja. Zdaj popravnega izpita ne bo več.

"V končnici smo naredili kakšno napako preveč, jim podarili kakšno žogo preveč, predvsem s servisi v zaključku. Imeli smo veliko željo, vendar to ni bilo dovolj, manjkalo nam je zrelosti. Upam, da se bomo iz tega kaj naučili. Uvrstili smo se v drugi krog, zdaj se prvenstvo na novo začenja. Samozavesti nismo izgubili, menim tudi, da nismo ekipa brez zmagovalne mentalitete," pravi kapetan Tine Urnaut.

Podobnega mnenja je tudi libero Jani Kovačič: "Vsekakor še naprej verjamem v našo psihično pripravljenost. Ti porazi nas ne bodo potolkli, še vedno smo prepričani, da se lahko uvrstimo v četrtfinale. Nič še ni izgubljenega."

Zanimivo, da je Nizozemska na lestvici evropske odbojkarske zveze na 14. mestu, tri mesta za Slovenijo. Zmagovalec dvoboja se bo v četrtfinalu v sredo pomeril s Poljsko.

REPASAŽ ZA ČETRTFINALE

Torek ob 16.30:

NIZOZEMSKA - SLOVENIJA (1) (Sofija)
Ob 19.30:
BELGIJA - NEMČIJA (2) (Sofija)
Ob 17.30:
SRBIJA - ESTONIJA (4) (Busto Arsizio)
Ob 20.30:
ITALIJA - FINSKA (3) (Busto Arsizio)

ČETRTFINALE

Sreda ob 16.45:
POLJSKA - ZMAGOVALEC (1) (Sofija)
Ob 19.45:
BOLGARIJA - ZMAGOVALEC (2) (Sofija)
Ob 17.30:
FRANCIJA - ZMAGOVALEC (4) (Busto Arsizio)
Ob 20.30
RUSIJA - ZMAGOVALEC (3) (Busto Arsizio)

Po koncu prvega dela EP-ja v odbojki