Foto: OZS
Foto: OZS

Slovenke se pod vodstvom selektorja Marca Bonitte pripravljajo na evropsko prvenstvo in kvalifikacije za olimpijske igre. Odigrale so sedmo pripravljalno tekmo. Na vseh so se pomerile z Grkinjami. Prejšnji teden so se dvoboji v Pireju dvakrat končali z 2:2, po enkrat pa s 3:0 in 3:1. Dve zmagi so z enakima rezultatoma Slovenke nanizale tudi v sredo in četrtek, potem je bil petkov obračun odpovedan, zdaj pa so Grkinje prvič zmagale.

V končnico prvega niza so slovenske odbojkarice krenile z dvema točkama zaostanka (19:21), točka več jih je od tekmic ločila v tretjem in četrtem (18:21). Z nepopustljivo igro so jim za vrat dihale vse do konca, a so jim naposled morale priznati premoč. Pri Sloveniji je 16 točk dosegla Eva Zatković, po deset so jih dodale Iza Mlakar, Mirta Velikonja Grbac in kapetanka Saša Planinšec. Pred odbojkaricami sta dva prosta dneva, v torek pa se bodo znova zbrale v Mariboru in v Hočah nadaljevale treninge.


Pripravljalna tekma:
SLOVENIJA – GRČIJA 1:3 (-23, 21, -23, -23)
Slovenija: Mlakar 10, Kukman, Pogačar 2, Lorber Fijok 9, Zatković 16, Najdič 2, Velikonja Grbac 10, Boisa 5, Mazej, Planinšec 10, Banko, Halužan Sagadin.