Sara Isaković je bila v Pekingu v življenjski formi. Tokrat bo velik uspeh že finale na 200 m prosto. Foto: BoBo
Sara Isaković je bila v Pekingu v življenjski formi. Tokrat bo velik uspeh že finale na 200 m prosto. Foto: BoBo
Debevec že osmič na olimpijskih igrah
Slovenski športniki prispeli v London

"Olimpijske igre so vsekakor poseben dogodek. Na istem mestu se zbere več športnikov skupaj, to ni navadna plavalna tekma," je vtise ob pristanku na glavnem letališču v britanski prestolnici strnil Peter Mankoč. Boji za plavalne medalje se bodo začeli že v soboto.

Sara Isaković, ki bo branila srebro iz Pekinga, je bila kot vedno nasmejana: "Večino časa sem bila doma v zadnjih tednih. Dobro sem si odpočila pred napornimi tekmovanji."

Popravni izpit za Kavčiča na Church Roadu
Kavčič bo skušal popraviti slab vtis iz Wimbledona, ko je izpadel že v prvem krogu, kar se mu je zgodilo tudi v ponedeljek v Kitzbühelu. "Drugačen občutek je, zato ker se olimpijske igre igrajo le enkrat na štiri leta, Wimbledon pa je na sporedu vsako leto," je povedal najboljši slovenski teniški igralec, ki pričakuje žreb za tekmovanja na sveti travi v četrtek.

Božič in Bole dovolj spočita
Kolesarji so v nedeljo končali Dirko po Franciji. Borut Božič je šprint v Parizu končal na sedmem mestu. "S Toura sem prišel dovolj spočit, lani na Dirki po Franciji in pred tremi leti na Vuleti sem bil precej bolj utrujen," je pojasnil Božič. Grega Bole je zaradi bolezni odstopil na največji dirki na svetu. "Morda je bil ta kratek počitek celo dobrodošel, opravil sem dva treninga in dobro sem pripravljen."

Optimizem Debevca splahnel
Rajmond Debevec
je že dalj časa v Londonu. Dejal je, da na strelišču piha veter, ki zelo moti tekmovalce. Sonce se dopoldne počasi plazi čez tarče in močno slabša vidljivost.
"Nekih zakonitosti na tem strelišču ni, saj se veter precej spreminja. Nič me ne bi smelo presenetiti, znal se bom odzvati. Skozi merilne naprave se blešči in s filtri v dioptru se ne da nastaviti prave svetlobe. Glede tega v pravilih ni nič, pravila pa morajo biti za vse enaka. Če bodo pogoji taki na tekmovanju, to ni na nivoju olimpijskih iger. Moj optimizem je malce splahnel, a računam, da se bodo stvari na strelišču popravile," je v zanj značilnem umirjenem slogu dejal Debevec, ki bo na olimpijskih igrah tekmoval že osmič.

Debevec že osmič na olimpijskih igrah
Slovenski športniki prispeli v London