Sara Isaković te dni preživlja na Bledu. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Sara Isaković te dni preživlja na Bledu. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Isakovićeva je vrhunec kariere doživela na olimpijskih igrah v Pekingu, kjer je na 200 m prosto osvojila srebro. Po olimpijskih igrah v Londonu si je vzela leto premora, nato pa je znova začela tekmovati, a je kmalu spoznala, da v njej ni več tistega žara, ki je v vrhunskem športu še kako pomemben.

Na tekmi spoznala, da ne tekmuje več
"Trenirala sem samo enkrat na dan, v službi pa sem delala cel dan. Junija sem bila na višinskih pripravah v Mehiki, to je na višini 2000 m. Realnost je, da moram biti v vodi dvakrat na dan in delati v fitnesu. Ko sem začutila na sami tekmi, da ne tekmujem več, ampak samo plavam, sem videla, da v meni ni več žara in da je to to,"
je priznala Blejka, ki bo imela zdaj več časa tudi za svojo ljubezen, Oussamo Melloulija.

Vleče jo k družini v Dubaj
Na Bledu Sara še vedno plava, skoraj vsak dan preplava razdaljo do Blejskega otoka in nazaj, s športom se še vedno redno ukvarja. Veliko kolesari, ukvarja se tudi z jogo. Velik del otroštva je Sara preživela v Dubaju, kamor se po letih samostojnega življenja vrača. "Nekako sem tam zrasla. Mi živimo tam že 17 let, tako da je to naš dom. Po šestih letih samostojnega življenja sem si spet zaželela biti bližje svoji družini," je priznala.

Na NBC-ju je predstavila svoje akademsko delo
V Združenih arabskih emiratih se namerava še naprej ukvarjati s stvarmi, ki jo zanimajo, nadaljevala bo študij - lani je diplomirala iz psihologije - in začela graditi svojo kariero. 26-letnica se lahko pohvali, da je gostovala v eni izmed oddaj na ameriški TV-mreži NBC, kjer je predstavila svoje akademsko delo. V spodnjem prispevku Jolande Bertole preverite, o čem je tekla debata in kaj Blejko zelo zanima.

Zakaj Sara Isaković ne bo več tekmovala?
Zakaj Sara Isaković ne bo več tekmovala?