Vinčec je poskrbel za nov uspeh slovenskega jadranja. Foto: EPA
Vinčec je poskrbel za nov uspeh slovenskega jadranja. Foto: EPA
Ben Ainslie
Ainslie je opravičil vlogo favorita. Foto: EPA

23-letni Vinčec se je po zmagi v petkovi šesti regati prebil na 2. mesto, ki ga je v edinem sobotnem plovu tudi ubranil. V nedeljo sta bili predvideni še dve regati, a sta zaradi slabega vremena odpadli in slavje Koprčana se je lahko začelo.



"Nič, gremo dalje. Moja prva jadralska kolajna v karieri je srebrna, moj trener Nenad Viali pa bo zdaj rekel, da je bila načrtovana," je hladnokrvno dejal Vinčec, ki se bo po nekaj dnevih počitka že začel pripravljati za septembrsko svetovno prvenstvo v Moskvi.

"Čeprav tega nisem hotel obešati na velik zvon, sem vedel, da je Gašper po tritedenskem skupnem treningu z Mišuro v odlični formi. Mojstrstvo je dokazoval že od prve regate v sezoni, ko je v Palmi de Mallorci pristal na drugem mestu, zatem na treh najslovitejših sezonskih regatah v Hyeresu, Medemebliku in Kielu nanizal šesto, tretje in prvo mesto, tako da je medalja logično nadaljevanje po dobro zastavljenem in opravljenem treningu," je uspeh svojega varovanca komentiral splitski trener Viali.