Športni center Ribnica je bil nabito poln. Gneča na vhodu v dvorano je bila velika. Foto: www.alesfevzer.com
Športni center Ribnica je bil nabito poln. Gneča na vhodu v dvorano je bila velika. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Grebenc
Jan Grebenc se je izkazal s petimi zadetki. Foto: www.alesfevzer.com
Robert Beguš
Robert Beguš je bil lahko zadovoljen le z igro v prvem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com
Fuchse slavil v polni dvorani v Ribnici

Poraz Ribničanov na uvodni tekmi skupinskega dela drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini ni pokvaril prazničnega rokometnega vzdušja v deželi suhe robe. Izbranci Roberta Beguša so se odlično upirali favoriziranim berlinskim lisjakom in jih tudi pošteno namučili.

Ribničani so sijajno začeli, v 3. minuti so povedli z 2:0, a so jih gostje hitro ujeli in čez tri minute prišli do preobrata (2:3). Večji del prvega polčasa so zaostajali, a nikoli več kot za dva gola, po zaslugi trdne obrambe in strelsko razpoloženega Patrika Lebana, ki je v prvem polčasu prispeval pet od 11 golov, pa so v 30. minuti povedli z 11:10 in nato še zastreljali sedemmetrovko za izdatnejše vodstvo ob polčasu.

V 32. minuti so prednost povišali na 12:10, devet minut pozneje pa so tekmecu znova gledali v hrbet (14:16). Kljub glasni spodbudi navijačev niso zmogli preobrata. Vse bolj utrujeni Ribničani so v končnici tekme naredili kar nekaj tehničnih napak ter osem minut pred koncem zaostali za štiri gole (18:22). V končnici so povsem popustili in Berlinčani so si nabrali kar šest golov prednosti (19:25).

V ribniški ekipi sta bila najučinkovitejša Patrik Leban in Jan Grebenc, oba sta dosegla po pet golov. Ribničani bodo naslednjo tekmo igrali 18. februarja, ko se bodo v gosteh pomerili z danskim Gudmejem.

Skupina A, 1. krog:
RIKO RIBNICA - FÜCHSE BERLIN
20:25 (11:10)
1.200; Leban in Grebenc po 5, Setnikar 4, Kovačič 2, Fink, Pucelj, Nosan in Kulenović po 1; Lindberg 8, Nenadić 6, Drux 4, Zachrison in Tonnesen po 2, Fäth, Heinevetter in Struck po 1.

Sedemmetrovke: 1/3; 4/4
Izključitve: 10; 10 min.




SAINT RAPHAEL (FRA) - GUDME (DAN)
32:36 (17:19)

Fuchse slavil v polni dvorani v Ribnici