Glede na do zdaj prikazano bo vsaka točka varovank Marte Bon že uspeh. Foto: www.alesfevzer.com
Glede na do zdaj prikazano bo vsaka točka varovank Marte Bon že uspeh. Foto: www.alesfevzer.com
Krim Mercator
Rokometašice Krima Mercatorja čaka težko delo, če se želijo uvrstiti v nadaljnje tekmovanje, kamor vodijo prva tri mesta. Foto: www.alesfevzer.com

Krimovke so do zdaj izgubile obe tekmi, in sicer proti Baia Mareju in Rostovu, medtem ko je Larvik izgubil z ruskimi prvakinjami, premagal pa Baia Mare. Norvežanke so v Stožicah favoritinje.

Glavni cilj sezone je napredek Krimovih najstnic
"Larvik poznamo. Stvari pa so se v evropskem rokometu obrnile. Larvik je trenutno velikan v primerjavi z nami in tudi nekaterimi drugimi ekipami. Kar pa je pomembno, je to, da Krimove najstnice napredujejo, na prejšnji tekmi so dosegle približno polovico zadetkov. Ta napredek pa je tudi glavni cilj sezone. Poskušale bomo igrati čim bolj kakovostno, delovati tako, da bomo uporabile, kar je dobrega, predvsem hitrost, mogoče celo igrivost. Upam, da bomo dober tekmec. Mogoče pa bo tokrat prišla ta senzacija, na katero v tej sezoni tako težko čakamo,"
pred dvobojem pravi trenerka Krima Marta Bon, ki ne ne bo mogla računati na poškodovani Vesno Milanović-Litre in Laro Hrnčić.

Najnevarnejša igralka Larvika Nora Mörk
Ta se zaveda, da bo pot do prej omenjene senzacije vse prej kot lahka. "Lahkih poti ni. V obrambi bomo morale delovati še bolj strnjeno, morda moramo še bolje zaustaviti njihove najboljše posameznice. Pri Larviku izstopa Nora Mörk, ki je res kakovostna in posebna igralka, je nizke rasti, ampak zelo eksplozivna. Druge pa so toliko izkušene, da ne delajo napak, zelo dobro pa izkoriščajo tekmečeve. Me bomo skušale narediti čim manj napak v obrambi in upati na dnevno formo. Upamo pa tudi, da smo se iz teh dveh nastopov že kaj naučile," še pravi Bonova.

Najnevarnejše strelke pri Larviku, zmagovalcu Lige prvakinj v sezoni 2010/11 ter podprvaku 2012/13 in 2014/15, so že omenjena Nora Mörk s 15 goli z dveh tekem, Thea Mörk z 12 in Amanda Kurtović z 11. Pri Krimu prednjačita Tamara Mavsar s 14 in Mirjeta Bajramoska z desetimi. V skupini 1 vodi Rostov Don s štirimi točkami, Larvik in Baia Mare imata po dve točki, Krim pa je še brez.

LIGA PRVAKINJ

3. KROG

Skupina A
Petek ob 18.00:
KRIM MERCATOR - LARVIK

BAIA MARE - ROSTOV

Rostov 4, Baia Mare in Larvik po 2, Krim Mercator 0.

Skupina B
Nedelja ob 14.00:
THÜRINGER - FERENCVAROS

Ob 17.30:
PODRAVKA - FLEURY LOIRET

Ferencvaros in Thüringer 3, Fleury 2, Podravka 0.

Skupina C
Sobota:
HYPO - GYÖRI

Nedelja:
VARDAR - MIDTJYLLAND

Midtjylland 4, Vardar in Györi 2, Hypo 0.

Skupina D
Petek:
LUBLIN - SÄVEHOF

Nedelja:
BUKAREŠTA - BUDUĆNOST

Bukarešta in Budućnost po 4, Lublin in Sävehof 0.

V glavni del se uvrstijo najboljše tri ekipe.