Kapetan Uroš Zorman je vadil po posebnem programu.
Kapetan Uroš Zorman je vadil po posebnem programu. "Prvi del kvalifikacijskega ciklusa želimo končati s 100-odsotnim izkupičkom. Z naše strani ne bo nobenega podcenjevanja, dve zmagi pa bi bila lepa popotnica pred začetkom priprav za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju," pred uvodnima tekmama pravi Zorman. Foto: Aleš Fevžer
Dean Bombač
Dean Bombač bo igral v domači dvorani. Foto: Aleš Fevžer
Rokometaši nared za obračun s Slovaki

V soboto čaka Slovence še Latvija v gosteh, z obeh tekem pa Slovenija načrtuje štiri točke. Selektor reprezentance Boris Denič ne more računati na Jureta Dolenca, Sebastiana Skubeta in Boruta Mačkovška, ki so poškodovani, medtem ko bo kapetan Uroš Zorman kljub (lažji) poškodbi mečne mišice nared.

Denič: Vlogo papirnatih favoritov moramo potrditi na igrišču
"Od svojih igralcev pričakujem pravi pristop na obeh tekmah v tem tednu, torej dobro obrambo, kakovostno tranzicijo, čim več lahkih golov in neprestan pritisk na tekmečeve igralce. Če bomo prikazali našo igro, potem ne dvomim o našem uspehu,"
je na današnji novinarski konferenci v Žusterni uvodoma dejal Denič. "V teh dveh dneh priprav nismo mogli narediti velikih sprememb, a vsi reprezentančni igralci, ki jih ves čas spremljam v tujini, so dobro pripravljeni. V športu se moraš neprestano potrjevati, proti Slovakom in Latvijcem smo papirnati favoriti, a to moramo dokazati na igrišču."

Koprčan Dean Bombač bo eden izmed pomembnejših slovenskih adutov. Bombač odlično igra v madžarskem Pick Szegedu, saj je z 32 goli drugi strelec Lige prvakov. Nastop v domači dvorani Bonifika bo zanj še dodaten motiv.

Bombač: Veselim se tekme v Kopru
"Tekma bo zato zagotovo čustvena, a tako je vselej, ko oblečem dres z državnim grbom na prsih ali pa se vrnem v domovino. Sredine tekme v Kopru se izjemno veselim, to je moje mesto, tukaj so moji ljudje, ki imajo radi rokomet. Če bomo v obrambi prikazali trdno, v napadu pa demonstrirali našo hitro in dinamično igro, potem ne bomo imeli težav proti Slovakom in Latvijcem."

V skupini E igra še Švedska. Na evropsko prvenstvo se bodo uvrstile prvouvrščeni reprezentanci in najboljša tretja iz sedmih skupin.

Deničev seznam za Slovaško in Latvijo
Vratarji: Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), Primož Prošt (Göppingen) in Gorazd Škof (Nantes);
Krilni igralci: Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem) in Simon Razgor (Brest Meškov);
Zunanji igralci: Dean Bombač (Pick Szeged), Marko Bezjak, Jure Natek (oba Magdeburg), Klemen Cehte (Pays D'Aix), David Miklavčič (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Brest Meškov) in Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce);
Krožni napadalci: Uroš Bundalo (Tremblay), Matej Gaber (Montpellier) in
Miha Žvižej (Toulouse).

KVALIFIKACIJE ZA EP 2016

SKUPINA 3, 1. krog, Koper

Sreda ob 20.30:
SLOVENIJA - SLOVAŠKA (prenos TVS 2/MMC)

Ob 17.10:
ŠVEDSKA - LATVIJA

Sobota ob 16.05 (Dobele):
LATVIJA - SLOVENIJA (prenos TVS 2/MMC)

Ob 18.00:
SLOVAŠKA - ŠVEDSKA

Na evropsko prvenstvo, ki bo januarja 2016 na Poljskem, se uvrstita prvi dve reprezentanci.

Rokometaši nared za obračun s Slovaki